Vojska Srbije
Ministarstvo odbrane
Vojska Srbije

Ministarstvo odbrane

Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

Poseta bila najavljena

Delegaciji Vojske Srbije danas je zabranjen ulazak u Hrvatsku!

Delegacija, koju čine starešine sa Vojne akademije i kadeti i pitomci Vojne gimnazije, trebalo je da prisustvuje obeležavanju dana Jasenovačkih novomučenika i bila je najavljena.

Haradinaj stao pred kamere i izjavio - Ako Kosovo ne uđe u Interpol, snosićete posledice!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 06.09.2019. 14:39 - 06.09.2019. 14:44 Bivši premijer takozvanih kosovskih institucija opet provocira Ramuš Haradinaj, Foto: EPA Bivši premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da Kosovo treba da bude deo Interpola. AUTOR: Alo.rs/ Tanjug/ M. I. DATUM I VREME: 06.09.2019. 08:49 - 06.09.2019.

Međutim, na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo, delegacija je zadržana i pretresena. U prtljagu su bile službene uniforme, što je, kako ističu u Ministarstvu odbrane, potpuno dozvoljeno i u skladu sa pravilima službe, a hrvatski carinici su delegaciji rekli da ne mogu da ih nose.

Članovi delegacije VS su bili spremni da ostave uniforme i produže put u civilu, ako je to jedini razlog za zadržavanje, ali su im carinici saopštili da to nije razlog i da danas neće ući u Hrvatsku.

Pročitajte još:

Delegaciji je zatim izdata zabrana ulaska i vraćena je u Srbiju.

U dokumentu u kojem se navode razlozi za odbijanje ulaska naznačeno je da delegacija nema odgovarajuću dokumentaciju kojom bi opravdali svrhu i uslove svog boravka i da nisu dostavljeni na uvid dokazi za putovanje iz drugog razloga.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina