Ivica Dačić sa partijskim kolegama
Alo / Marko Metlaš
Ivica Dačić sa partijskim kolegama

Alo / Marko Metlaš

Ivica Dačić sa partijskim kolegama, Foto: Alo / Marko Metlaš

Prvi operativac socijalista je darove početkom oktobra uredno prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, a za „Alo!” je poručio da se radi o poklonu od oca.

Zagrađanin, koji je u javnosti najpoznatiji po aferi „kofer”, zbog koje je u januaru 2006. uhapšen u stanu Dejana Simića, tadašnjeg viceguvernera NBS-a, uvećao je svoju imovinu. Ako je suditi po najnovijem izveštaju o imovini i prihodima od 2. oktobra 2018. godine, socijalista je bogatiji za nekoliko nekretnina i zemljište.

Pročitajte još:

Zagrađanin je prijavio kuću, čija je površina u osnovi 90 kvadrata, pomoćni objekat od 28 kvadrata i zemljište od 1.596 kvadrata. Sve je stekao ugovorom o poklonu i sve je u njegovom stopostotnom vlasništvu.

Međutim, tu nije kraj promenama u imovini prvog operativca socijalista. Naime, pre nove prijave imovine, Zagrađanin je posedovao polovinu stana od 138,46 kvadrata, a sada se navodi da ima stan od 161 kvadrata, koji je takođe stekao ugovorom o poklonu, a koji je sada potpuno u njegovom vlasništvu.

Zagrađanin čeka i novu funkciju

„Alo!” je pisao da bi Vladan Zagrađanin, nakon kongresa SPS-a, koji je zakazan za 22. decembar, mogao postati novi potpredsednik te partije.

- Dačić je već odredio ko će biti u njegovom timu za ove izbore. Ljudi koji će mu pomagati u kampanji biće i njegovi kandidati za potpredsednike. Šuška se da će Ivica Tončev i Vladan Zagrađanin biti među Dačićevim kandidatima, a o imenima ostalih se samo nagađa - naveo je tada naš izvor blizak socijalistima.

Ono što je ostalo nepromenjeno kada je o reč nekretninama Vladana Zagrađanina jeste garsonjera od 27 kvadrata koju je kupio.

Vladan Zagrađanin je za „Alo!”, komentarišući najnovije promene u svojoj imovini, poručio da se radi o poklonu, koji je dobio od oca.

- Imovina koju sam prijavio jeste poklon koji sam dobio od oca. Sve imate u izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije, ja sam sve prijavio i oni imaju sve papire. Svu imovinu koju posedujem stekao sam pre nego sto sam imao političku funkciju. Do promene kvadrature stana došlo je zbog prijavljivanja podrumskih prostorija - poručio je on.

Afera „kofer“!

Vladan Zagrađanin je najpoznatiji po aferi „kofer“, zbog koje je u januaru 2006. uhapšen u stanu Dejana Simića, tadašnjeg viceguvernera NBS-a. Funkcioner SPS-a pojavio se u Simićevom stanu u društvu svog kuma Ivice Dačića, a policija je upala samo 15 minuta nakon što je Dačić napustio objekat. U stanu je pronađen kofer sa 100.000 evra, što je poslužilo kao osnov da se Zagrađanin i Simić optuže za davanje i primanje mita. Sve se završilo oslobađajućom presudom.