Ivica Dačić
Profimedia.rs
Ivica Dačić

Profimedia.rs

Socijalisti i dalje čekaju poziv od Vučića, Foto: Profimedia.rs

Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je nedavno održan prvi sastanak sa Vučićem, da se dve strane oko većine onoga o čemu su pričali slažu, te da nisu dalje pričali o tome.

''Mandatar je rekao da će nastaviti razgovore. Mi očekujemo poziv", rekao je Dačić i dodao da socijalisti žele da pomognu da Srbija ide napred, a da će Vučić odlučiti na koji način.

Upitan da li će SPS biti deo nove vlade, Dačić je rekao da je to pitanje za mandatara Vučića, a da je za njega i pitanje koje bi eventualno resore dobili socijalisti.

''Ja nisam taj kome treba da postavljate pitanje, Vučić se vraća danas iz Švajcarske i kako je i sam najavio u određenom roku će završiti konsultacije. Nismo o tome uopšte razgovarali. Nemojte da sada govorimo o tome. Niti smo šta trazili, niko nam ništa nije ni nudio, to nije najvažnije, već je najvažnij da li ćemo dalje sarađivati ili ne'', rekao je Dačić.

On je ponovio da smatra da je u najboljem interesu Srbije da se saradnja SPS i SNS nastavi, za šta su socijalisti spremni, budući da je Srbija u prethodne četiri godine ostvarila velike rezultate.

''Kada je reč o SPS moramo da imao manir da se ta pitanja rešavaju unutar kuće'', poručio je Dačić, dodajući da u SPS, suštinski gledano, politički imaju jedinstvenu politiku.

Komentari (2)

Stanko

22.06.2016 14:47

AKO DACIC UDJE U VLADU TO ZNACI DA VUCIC SAMO MANEKIRA I NEMA NIKAKVU FUNKCIJU NITI MOC

Tri poljupca hocu jaaa...

22.06.2016 16:30

Naravno da ulazi u vladu! Ovaj vruc krompir Vucic sigurno ne drzi svojom voljom u rukama,ali....