Aleksandar Vučić
Printskrin
Aleksandar Vučić

Printskrin

Aleksandar Vučić, Foto: Printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je opozicija stvorila takvu atmosferu u društvu da više ne postoji nikakvo poverenje već stalno forsiranje laži uprkos činjenicama.

"U našoj zemlji šta god da izgovorite ljudi će da kažu da to ne mora da bude istina... samo je potreban tzv. emocionalni pristup da morate da lažete", rekao je Vučić gostujući na Pinku.

Aleksandar Vučić

Printscreen

 

Kaže da to ne rade samo "teoretičari zavere" i da se to u savremenom svetu zove "forsiranje laži" i da je najbolji primer slučaj Zorana Babića za koga je objavljeno oko 84.500 postova i objava da je on kao direktor Koridora Srbije vozio automobil koji je na naplatnoj rampi Doljevac izazvao nesreću zbog čega je stradala jedna žena.

Naveo je Vučić da je svega oko 300 objava bilo da je to laž i da ne vredi ništa što je kao predsednik rekao pet puta da Babić nije vozio i da snimci to potvrđuju.

Pročitajte još:

 

"Ali, ne želimo i nemamo obavezu prema Bošku Obradoviću, Jeremiću, ali državni organi imaju obavezu da obaveste javnost. Kada to kažete oni kažu - aha laže, zamislite predsednik laže i vrši krivično delo prikrivinja krivičnog dela ili pružanje pomoći posle učinjenog krivičnog dela. Pa, da li je to normalno, zašto sam vam ovo rekao, šta god da kažete i uradite ne postoji nikakvo poverenje već stalno forsiranje laži".

Aleksandar Vučić

Printscreen

 

Istakao je da više nikog ne interesuju brojevi i da više nisu važne ni brojke koje govore o uspesima naše ekonomije, privredni rast, kilometri autoputeva, novih bolnica i domova zdravlja, osvojenih medalja, muzeja...

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

"Samo je potreban tzv. emocional pristup morate da lažete i ne smete da izgovorite nijednom rečju čuvenu srpsku sintagmu - ne znam, jer to ne postoji kod Srba".

Dodaje da tome svedoči upravo "Kontravizija" na Pinku gde se može videti fenomen kako deca ne znaju istoriju i odgovaraju na razna pitanja i optužuju njega i aktuelnu vlast.

"Pričaju šta stignu, jer ne smeju da kažu ne znam", dodao je predsednik i osvrnuo se na slučaj Milovana Bojića.

- Vi ste šišali u školi njegovo žensko dete, njegovu ćerku zato što se ne slažete sa politikom koju vodi njen otac. Tu politiku hoćete da provodite u Srbiji - pa sram vas bilo! Da vam kažem, da neko moju Milicu šiša, da joj skida kosu, ja vam kažem - meni život posle toga više ništa ne znači! - rekao je predsednik.

Aleksandar Vučić

Printscreen