Lazar Ranitović, Sindikat srpske policije
Privatna arhiva Alo
Lazar Ranitović, Sindikat srpske policije

Privatna arhiva Alo

Lazar Ranitović, Sindikat srpske policije, Foto: Privatna arhiva Alo

Lazar Ranitović iz Sindikata srpske policije reagovao je na omalovažavanja rada srpske policije i Žandarmerije, koje dolazi iz redova Saveza za Srbiju.

Ranitović kaže da pojedini političari, zarad malih i jeftinih poena u svojim kampanjama ne biraju sredstva i napadaju koga stignu, sa sve jasnim ciljem demagogijom do pobede.

- U ovom slučaju jedan od njih napao je ni manje ni više nego "platu elitnog srpskog policajca, žandarma", koji više vremena provde na terenu, odnosno administrativnoj liniji nego sa svojom porodicom. Taj političar kaže da je plata žandarma velika, i ukazuje da su lekarske i profesorske plate male, ali ne kaže šta su on ili njegovi istomišljenici učinili da se i akademcima popravi materijalno stanje. Ti političari su koristili veze da se leče, dok je običan smrtnik, što je sada i ozakonjeno lekarima davao "poklon" - kazao je Ranitović aludirajući na izjavu Dragana Đilasa.

Pročitajte još:

 

- Slažemo se da je lekarima profesorima, plata nedovoljna, ali oni imaju mogućnot za dodatni rad, a mi ne. Takođe mi kao sindikat se borimo da unapredimo kvalitet života svakog policajca, a pitamo se, zašto ti demagozi kada su bili na vlasti se nisu borili za svoje birače i narod Srbije. Sad kada su u opoziciji setili su se policajca, ali se nisu setili njihovih žrtava i šta su sve dali za Srbiju - ističe Ranitović i zaključuje:

- Kazaćete policajac, žandarm radi posao za koji je plaćen, ne shvatate da mi radimo više od toga. Prvi smo na liniji vatra, sprečavamo upade raznih terorista, žrtvujemo svoje živote, porodicu i to isključivo za Srbiju jer niko nije iznad nje.

Vlast je promenjiva ali je Srbija večna kao i narod koji u njoj živi, a mi upravo potićemo iz naroda. Sindikat Srpske policije, voleo bi da vidi te političare u žandarmskim čizmama, da provedu u njima barem tri dana na administrativnoj liniji ili u akciju hvatanja dilera droge ili teoriste... Onda bi im dali za pravo da komentarišu, platu. Da li se ti političari zapitaju, kako je policajcima bilo kada su na nihove oči ginule kolege, braća, narod Srbije. Kako im je kada su na terenu, a njihove porodice, deca ugrožene. Da li su policajci, žandarmi... rekli ne, mogili su, ali su  stisnuli zube i davali sebe za Srbiju. Takođe se zaboravlja i to olako uloga policije u slčaju vremenskih katastrofa. Setimo se samo Obrenovca, Krupnja Šapca... I naposletku policija je radila kao što i sada radi svoj posao kada su ti političari bili na poziciji ali tada smo im ili dobri. Poštovani političari, manite se policije i naše muke, gledajte da radite svoj posao i omogućite svakom građaninu naše Srbije pristojan život i nemojte misliti samo na svoj stomak - jasan je Ranitović.

Bonus video

Ana Brnabić o upadu u Rektorat