Da kampanja bude u znaku ljubavi i vina!

D.Ramadani - J.Đondović | vesti 2019-01-31 17:41:56 2019-01-31 17:41:56

Vanredni parlamentarni izbori, po svemu sudeći, biće održani 31. marta, a biće raspisani najverovatnije 14. februara, kada se po gregorijanskom kalendaru proslavlja Dan zaljubljenih, a po julijanskom Sveti Trifun.

Privatna arhiva

U toj činjenici, saglasni su političari, ima dosta simbolike, ali i datum im se sam po sebi veoma dopada.

- Sviđa mi se datum... Dan vinogradara i Dan zaljubljenih. Za ljubav zemlje koju volimo, idemo na glasanje... - prokomentarisala je simboliku 14. februara ministarka građevine Zorana Mihajlović.

Marijan Rističević, poslanik vladajuće koalicije, istakao je da će za pojedine opozicionare upravo 14. februar biti presudan za odluku da li će na izborima učestvovati ili će ih bojkotovati.

Pročitajte još:

 

- Sveti Trifun je zaštitnik vinogradara, to je važno za mog odabranog pacijenta Zorana Živkovića. Verovatno će konzumirati vino i tog dana i možda doneti odluku da neće bojkotovati izbore. Kada je reč o Bošku Obradoviću, on će se voditi činjenicom da je tog dana Dan zaljubljenih i otići će simbolično kod ambasadora Kajla Skota, a potom i do Dragana Đilasa, naravno, s njima će videti i dogovoriti kakav će stav o izborima zauzeti - rekao nam je Rističević.

Poslanik SPS-a Novica Tončev ocenio je da simbolika pomenutog datuma može biti dvostruka.

- Ne verujem u astrologiju i horoskope, ali sigurno će biti onih koji će reći da, ukoliko odluka padne 14. februara, to znači da Vlada šalje poruku da u izbornoj kampanji treba da preovlada ljubav, a ne mržnja. I ja podržavam takvu poruku, s tim što je to ujedno i Dan vinogradara, pa je za proizvođače vina u Srbiji simbolika dvostruka. U svakom slučaju, datumi ne određuju pobednika, već samo poverenje naroda, rad i rezultati - zaključuje Tončev.

Expand player
Pogledajte više