Čoveka kojeg je danas doveo u Beograd jurili ZBOG UBISTVA, iza sebe ima debeo policijski dosije! (FOTO)

Alo!; | vesti 2019-04-17 18:45:52 2019-04-17 18:45:52

Poslovni saradnik Vuka Jeremića, koji je danas u Beogradu gost na njegovoj tribini, više puta je bio na meti pravosudnih organa, pa i na Interpolovoj poternici zbog ubistva!

Tanjug/Sava Radovanović

Lider Srpska narodne partije, Vuk Jeremić, doveo je danas u Beograd Šokata Aziza, ekonomistu bivšeg premijera Pakistana od 2004. do 2007. godine, kao gosta diskus panela u okviru njegove organizacija CIRSD.

PROČITAJ JOŠ:

Specijalni gost dolazi iz Pakistana, a iza sebe ima niz međunarodnih poternica za neka od najtežih krivičnih dela.

Sud za antiterorizam u Kueti (Pakistan) tada je protiv njih dvojice izdao nalog za hapšenje bez prava na kauciju. Prema pisanju medija, Pakistanu je bila potrebna pomoć Interpola u njihovom hapšenju, jer su u to vreme živeli van države.

Kako je tada otkriveno, Aziz je doveden u vezu sa "Antarktik trastom", koji je sam osnovao a u kojem su bilo još njegova žena, deca i unuka. Aziz je imao bankarske ugovore u Delaveru, SAD, pre nego što je postao minsitar finansija 1999. godine. U to vreme je radio za finansijskog giganta "Sitibank".

PREPORUČUJEMO:

Međutim, te poslove nikada nije prijavio tokom obavljanja funkcije ministra, ili kasnije premijera.

Aziz je 2012. godine optužen i za lažnu prijavu imovine, korupciju i proneveru sredstava.

Tri godine kasnije, u bazama podataka visokorizičnih klijenata, pravna firma Eplbej navela je da je pakistanski sud izdao tri naloga za hapšenje protiv Aziza, zbog ubistva Akbara Bugtija, tadašnjeg uticajnog lidera u Pakistanu.

Prema rečima istaknutog pakistanskog novinara, koji je pomagao u istrazi "Rajskih papira", u dokumentima je pronađen i niz gasnih i naftnih kompanija, kao i imena biznismena, ali nije rekao o kome se radi.

Jedan od poslednjih incidenata Aziz je preživeo pre samo nekoliko meseci, kada je u oktobru 2018. godine sud izdao nalog za njegovo hapšenje bez prava na kauciju, kao i za još jednim osumnjičenim.

Kako su preneli tamošnji mediji, doveden je u vezu sa krivičnim delom zloupotrebe vlasti.

Aziz je osumnjičen za nezakonito imenovanje, što je rezultiralo gubitkom u državnoj blagajni.

Expand player
Pogledajte više