Dmitrij Medvedev
AP
Aleksandar Vučić, Dmitrij Medvedev

Tanjug

Aleksandar Vučić, Dmitrij Medvedev, Foto: Tanjug

* Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevom i čestitao mu rođendan

* Vučić mu je poželeo dobro zdravlje, ličnu sreću, kao i mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, na dobrobit Ruske Federacije i bratskog ruskog naroda, kao i dobrih odnosa naših dveju zemalja, saopšteno je iz Predsedništva

* Predsednik Vučić je premijeru Medvedevu, u dugom i prijateljskom razgovoru, još jednom uputio poziv da poseti Srbiju

Premijer Medvedev je nakon toga, kako se navodi, sa radošću prihvatio Vučićev poziv i sada je i zvanično - predsednik Vlade Ruske Federacije dolazi u Srbiju!

"Posebna nam je čast da nas posetite na dan kad obeležavamo sedamdesetpetogodišnjicu oslobođenja Beograda, da zajedno proslavimo dan kada su naši narodi, ujedinjeni u slobodarstvu, porazili zajedničkog neprijatelja", istakao je Vučić.

Pročitajte još:

 

Medvedev je rekao da se raduje poseti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobede nad fašizmom i naglasio da će nastaviti da radi na daljem razvoju saradnje Srbije i Rusije i na dogovaru zajedničkih projekata.

Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev

EPA/Yury Kochetkov

Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev, Foto: EPA/Yury Kochetkov

Vučić je kao rođendanski poklon Medvedevu poslao komplet knjiga o srpskom jeziku i književnosti, navedeno je u saopštenju.

Nastavlja se horor u zgradi Rektorata! Alo.rs na vratima uslikao ključnog čoveka! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 14.09.2019. 10:10 - 14.09.2019. 10:17 Haos u zgradi Rektorata i dalje traje.

Bonus video

Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare