„To smo mi - Prirodni pokret“
RAS
„To smo mi - Prirodni pokret“
„To smo mi - Prirodni pokret“, Foto: RAS


Biće to lista političkog pokreta „To smo mi - Prirodni pokret“ (Tova sme nie – priroden pokret), koji je u Bosilegradu upravo osnovao Vladimir Zaharijev, predsednik opštine. Pokretu je na osnivačkoj skupštini pristupilo 18 od 31 odbornika Skupštine opštine, svi direktori javnih preduzeća i ustanova i mnogobrojni građani, svi, zajedno sa Zaharijevom, članovi Demokratske stranke Srbije (DSS).


- Predstoji nam za nekoliko dana za registraciju, a potom žestoke pripreme za lokalne i parlamentarne izbore, jer smatramo da Bugari i svi drugi koji nam pristupe mogu obezbediti potrebnih 10.000 do 12.000 glasova za jedan poslanički mandat - kaže Stefan Stojkov, jedan od čelnika tog pokreta i zamenik predsednika opštine.


U Srbiji, za stranke nacionalnih manjina važi takozvani prirodni prag. Po tom principu, mesto u Skupštini Srbije se dobija kada se broj važećih glasova na izborima podeli sa 250, jer toliko Skupština ima mandata. Na čelu nove političke opcije u Srbiji „To smo mi - Prirodni pokret“ biće sadašnji predsednik opštine Bosilegrad Vldimir Zaharijev, koji je u dva mandata bio poslanik na listi DSS-a, a predsednik je opštine od 2001. godine.