Budući premijer Srbije sa Krka!

alo.rs | vesti 2017-06-16 16:24:02 2017-06-16 16:24:02

Mandatar za sastav nove vlade ima dve kuće na Krku, doduše, jedna je „manja i devastirana“, a druga ima 167 kvadrata

Vesna Lalić

Ana Brnabić koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvanično predložio za mandatara za sastav nove Vlade poreklom je iz Hrvatske, iz Stare Baške sa ostrva Krk gde se njena porodica spominje u crkvenim knjigama još 1673. godine, ali je rođena u Beogradu i školovala se u SAD. 

Kada je tada premijer Aleksandar Vučić pozvao Anu Brnabić prošle godine da uđe u Vladu Srbije, ona je upravo boravila na ostrvu Krk.

- To je bilo ovde lani, početkom osmog meseca, kada je Ana bila zadnji put ovde - kazala je njena komšinica sa ostrva, a prenose hrvatski mediji.

- Tu je bila kad ju je Vučić kasno uveče nazvao, bile smo zajedno. Istu noć se spakovala i otišla za Beograd, prenose reči njene komšinice.

Mandatarka za sastav nove Vlade ima dve kuće na ovom ostrvu,  jedna je “manja i devastirana”, a druga ima 167 kvadrata.

- Kuću su izgradili moji baka i deda 1980. godine. Porodični dogovor je bio da se sva dedina imovina u Hrvatskoj prebaci na moje ime tokom ostavinske rasprave, ali je realno da je cela imovina u Hrvatskoj i dalje porodična - rekla je prošle godine Ana Brnabić i dodala:

- Nisam sigurna kolika je vrednost jer brat i ja nismo nikada želeli da je prodamo. Ona za nas ima prvenstveno emotivnu vrednost.

Na pitanje kako je porodica dospela u Beograd, Anini susedi su za hrvatske mediji odgovarili da je njen deda bio vojno lice pa se davno pre izbijanja građanskog rata preselio u Srbiju.

Ovi mediji navode i da sve komšije za Anu imaju samo reči hvale.

- Ponaša se najnormalnije, uvek prva pozdravlja, neko vreme su imali gliser, a poslednjih godina vozi terenac “Toyota RAV”. Ana i Igor, njen stariji brat su “prva liga” ljudi, čisti pozitivci. Evo, i prošlog leta me zvala na pivo - ispričao je jedan Anin komšija njenih godina.

Expand player
Pogledajte više