Boško Obradović
Tanjug/Zoran Žestić
Boško Obradović

Tanjug/Zoran Žestić

Boško Obradović, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Lider Dveri Boško Obradović nema nameru da se odlašava i komentariše odluku disciplinske komisije Pokreta Dveri o isključenju Srđana Noga iz stranke, niti da se bavi tom temom. To nije političko pitanje, već pitanje stranačke discipline, poručeno je iz Dveri.

Iz Dveri je takođe saopšteno da je postupak protiv Noga pokrenut i vođen po pravilima, a da je on svoju kandidaturu objavio na Fejsbuku kako bi diskreditovao Pokret.

Pročitajte još:

Ne zna se još uvek da li će isključenje Noga dovesti do cepanja Srpskog pokreta Dveri, ali i nestanka poslaničkog kluba ove stranke, koji je odlaskom Miladina Ševrlića i Srđana Noga na zakonskom minimumu.

"Protiv politike Boška Obradovića je veći deo rukovodstva Dveri. Četiri od šest poslanika, glasala su protiv ulaska Dveri u Savez za Srbiju, a funkcioneri Dveri Zoran Radojičić i Marko Pušica već duže pokazuju nezadovoljstvo zbog Obradovićevih poteza. I nisu usamljeni. Kolebaju se i drugi visoki funcioneri. Za sada je Obradoviću jednio bezrezervno odana Marija Janjušević", objašnjava izvor. 

Stranački izbori bi trebalo da budu održani u junu i nije nemoguće da se za predsednika Dveri, pored Obradovića kandiduje još neko.

"Nogo je prošle nedelje  putem društvene mreže objavio svoju kandidaturu, ali je isključen iz stranke. Ima još mnogo onih koji misle kao on, pa u slučaju da bude  više kandidata za predsednika Dveri, nikoga ne bi trebalo to da iznenadi", kaže izvor.

Obradović je kandidaturu Srđana Noga nazvao neozbiljnom, ali će izbori u junu pokazati ko je zapravo neozbiljan.