Boško zbog miša leti iz Skupštine!

Damira Ramadani | vesti 2017-11-30 12:51:22 2017-11-30 12:51:22

Afera „miš” trese Skupštinu!

Printscreen N1

Pojedini poslanici opozicije odbijaju da daju izjave povodom incidenta koji se dogodio kada je lider Dveri Boško Obradović mišem od laptopa gađao Aleksandra Martinovića, poslanika SNS-a. Poslanici koji čine vladajuću većinu očekuju da Dveri dobiju kaznu koja je u skladu sa zakonom, ali i da ih građani Srbije kazne na biralištima.

Naime, policija je dobila nalog Prvog osnovnog tužilaštva da uzme izjave od svih poslanika koji su bili na sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja. Izjave neće biti uzete samo od predstavnika Dveri već je Prvo osnovno javno tužilaštvo dalo nalog da se uzmu izjave od svih poslanika koji su bili prisutni.

- Da ne komentarišem posao koji obavljaju policija i tužilastvo, za Obradovića i neofašiste iz Dveri očekujem da budu kažnjeni od građana - da inače mizerna podrška koju su imali nakon poslednjeg dveraškog divljanja bude još manja. Naš narod je uvek baštinio moralne vrednosti suprotne fašizmu, fizičkom teroru nad novinarkama, institucijama i političkim neistomišljenicima. Obožavaocima Ljotića, sledbenicima politike zločina nad sopstvenim narodom, krdžalijama i sirovim siledžijama narod glasovima neće dozvoliti ni da priđu blizu Narodne skupštine. Nikada više - rekao je poslanik SNS-a Vladimir Orlić za „Alo!”.

Rističević: Obradović mora biti kažnjen

Krivičnu prijavu su zbog tog incidenta zajedno podneli i poslanici Marijan Rističević i Marko Atlagić. Rističević za „Alo!” navodi da svaki građanin ima pravo da podnese krivičnu prijavu ako je saznao da se neko krivično delo desilo.

- Obradović mora da dobije neku kaznu i to je već stvar suda. Otežavajuća okolnost je što je to njemu nasilničko ponašanje u povratku, znači više puta je iskazano (RIK, Maja Gojković uvrtanje ruke, upad u opštinu Pećinci, nasilno ponašanje prema novinarima, unos kamena) - kazao je on.

Poslanik SRS-a Milorad Mirčić tvrdi za „Alo!” da neće dati izjavu.

- Nisam dao izjavu, niti ću je dati, zato što nisam prisustvovao samom događaju. I zašto bih ja kao poslanik policiji išao na noge, da iz Novog Sada idem u Skupštinu da bih dao izjavu policiji, nisam valjda s pameti skrenuo - rekao je on.

S druge strane, poslanik Đorđe Vukadinović kazao je da će dati izjavu.

- Mislim da to nije stvar za policiju, spada u okvire skupštinskog incidenta, a ne fizičkog napada. Svejedno ću dati izjavu, reći ću šta sam video i šta mislim o tome. Smatram da je Obradović pogrešio. Ako zahteva neke sankcije, to su unutarskupštinske i poslovničke sankcije, a ne policijske i krivične - rekao je on za „Alo!”.

Izjavu juče nije dala ni poslanica Pokreta „Dosta je bilo“ Ana Stevanović.

- Cela sednica je snimljena, a oni prave rijaliti i šalju poruku o poslanicima kao pajacima i kriminalcima - napisala je ona na svom nalogu na Tviteru.

Potpredsednica SNS-a Marija Obradović istakla je da je potpuno šokirana stavom poslanice DJB-a.

- Tvrdnjama da se zapravo vrši politička zloupotreba policije i tužilaštva oni očigledno žele da opravdaju nasilje u Narodnoj skupštini i da Obradovićev potez predstave kao prihvatljivo ponašanje u najvišem zakonodavnom domu. Zašto spremnost policijskih službenika da svim poslanicima koji su svedoci nemilog događaja olakšaju proceduru uzimanja izjava DJB želi da predstavi kao „policijsko saslušavanje“? Pretpostavljam da bi reakcija pojedinih poslanika opozicije bila još oštrija da ih je policija pozvala da dođu u stanicu zbog uzimanja izjava. Verovatno bi to predstavili kao pritisak i torturu - istakla je ona.

Expand player
Pogledajte više