Boško traži izbore, Mlađa preti nasiljem!

D. R. | vesti 2020-11-19 17:35:27 2020-11-19 17:35:27

Opšti haos!

Printscreen

Naime, dok Boško Obradović, lider Dveri, traži vanredne izbore, Mlađan Đorđević, predsednik pokreta „Oslobođenje“ i Đilasov kum, preti nasiljem i najavljuje da će „fizički sprečiti održavanje neslobodnih izbora“.

- Ne možemo da glumimo da se bavimo političkim životom dok se uništava naša zemlja. Danas više nema uslova za slobodne izbore. Ne zagovaram više bojkot, govorim o tome da ćemo fizički sprečiti održavanje svakih izbora koji ne budu slobodni. Iza te linije se nećemo povući - kazao je Đorđević za „Nedeljnik“.

S druge strane, drugu „pesmu peva“ Boško Obradović te traži vanredne izbore. 

- Predlažemo da zajedno sa redovnim gradskim izborima u Beogradu na proleće 2022. budu održani i vanredni lokalni izbori u čitavoj Srbiji jer je stanje lokalne demokratije na katastrofalnom nivou. Takođe, zajedno sa vanrednim republičkim izborima, koji treba da budu održani što pre, već tokom sledeće godine, treba istovremeno organizovati i vanredne izbore za pokrajinsku skupštinu - naveo je on.

Milenko Jovanov, potpredsednik SNS-a i poslanik, komentarišući ove izjave poručio je da je u Đilasovom okruženju u toku takmičenje za prvu Mariniku. 

- Za sada vodi osoba koja se tako i zove, dok, po svemu sudeći, Đorđević i Obradović sa pozicije prve i druge pratilje i dalje gaje ambicije da budu veća Marinika od Marinike. Čitava opoziciona scena sa pažnjom prati ovaj humoristički rijaliti i sa nestrpljeljem očekuje konačnu ocenu velikog šefa Đilasa i proglašenje prve Marinike Đilasove opozicije - poručio je on za „Alo!“.

Vladimir Orlić, potpredsednik Skupštine Srbije, ističe da je nasilje kao metod dolaska na vlast siledžija iz bivšeg režima, koje su potpuno operisane od demokratije, jedina njihova ponuda građanima Srbije. 

- Ne čudi što su se sveli na ravnozemljaše, antivakacinaše i šoviniste sa dna kace. To je njihovo prirodno okruženje. Dok su Dveri pale u duboko kajanje zbog bojkota, pa sad traže izbore, Đilasov kum preti „silom“ svog „pokreta“, u kojem je jedini član. Bilo bi smešno da ne pokušavaju da ugroze tuđe živote. Takve je narod trajno oterao na politički otpad - rekao je on za „Alo!“.

Expand player
Pogledajte više