PA OVO MORA DA SE VIDI! Boško se pojavio u seriji "Državni službenik"! Ni latinoameričke sapunice mu nisu ravne!

Navodno patriotska stranka, frakcije unutar nje i podele po liniji Amerika i Rusija opis je Srpskog otadžbinskog saveza, partije iz serije „Državni službenik“, a ona kako takva neodoljivo podseća na pokret Dveri.

Boško Obradović
Boško Obradović, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

U tekstu se podseća da je lidera ovog, deklarativno proruskog pokreta Boška Obradovića, svojevremeno jedan od njenih osnivača Miroslav Parović optužio da je za predizbornu kampanju uzeo novac od Amerikanaca, a ruska federalna novinska agencija objavila je članak u kojem direktno optužuje funkcionere Dveri da su „trojanska kobila Sjedinjenih Američkih Država“.

Dok u seriji o radu srpske službe šef BIA Miloje i njegov zamenik Bakrač pokušavaju da sklone američkog čoveka Vasilija Karamarkovića iz Srpskog otadžbinskog saveza, te da postave svoju marionetu, neiskusnog Danilovića, koji je na strani Rusije.

 

Autor serije „Državni službenik“, Predrag Gaga Antonijević za „Alo!“ kaže da je na gledaocima da procene da li je Srpski otadžbinski savez kreiran po ugledu na Dveri...

Državni službenik
Državni službenik, Foto: Alo!

- Mi tvrdimo da je sve fikcija i svaka sličnost između te dve stranke je slučajna. Ne možemo sprečiti publiku da prepoznaje sličnosti, ali naša namera nije bila da seriju povezujemo s nekim ljudima ili događajima - kazao nam je on. S druge strane, Miroslav Parović, koji je nekada bio član Starešinstva Dveri, a koji sada pomno prati seriju „Državni službenik“, kaže da je slučajnost ipak prevelika...

- Moram priznati da Srpski otadžbinski savez veoma liči na taj veliki zajednički pokret „Dveri za život Srbije“, čiji sam bio jedan od osnivača i ideologa te 2010. A pošto je priča dobra, i sam sam počeo da verujem da se s tim pokretom desilo baš ono što je na malim ekranima prikazano, iako, naravno, nikada stvarnost nije tako pričljiva i zanimljiva kao priča o istoj - kazao je Parović za „Alo!“.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi