Boško se pojavio u seriji "Državni službenik"! Ni latinoameričke sapunice mu nisu ravne!

J. Đ. | vesti 2019-05-16 11:11:10 2019-05-16 11:11:10

Navodno patriotska stranka, frakcije unutar nje i podele po liniji Amerika i Rusija opis je Srpskog otadžbinskog saveza, partije iz serije „Državni službenik“, a ona kako takva neodoljivo podseća na pokret Dveri.

Alo!/ Rajko Ristić

U tekstu se podseća da je lidera ovog, deklarativno proruskog pokreta Boška Obradovića, svojevremeno jedan od njenih osnivača Miroslav Parović optužio da je za predizbornu kampanju uzeo novac od Amerikanaca, a ruska federalna novinska agencija objavila je članak u kojem direktno optužuje funkcionere Dveri da su „trojanska kobila Sjedinjenih Američkih Država“.

Dok u seriji o radu srpske službe šef BIA Miloje i njegov zamenik Bakrač pokušavaju da sklone američkog čoveka Vasilija Karamarkovića iz Srpskog otadžbinskog saveza, te da postave svoju marionetu, neiskusnog Danilovića, koji je na strani Rusije.

Pročitajte još:

 

Autor serije „Državni službenik“, Predrag Gaga Antonijević za „Alo!“ kaže da je na gledaocima da procene da li je Srpski otadžbinski savez kreiran po ugledu na Dveri...

- Mi tvrdimo da je sve fikcija i svaka sličnost između te dve stranke je slučajna. Ne možemo sprečiti publiku da prepoznaje sličnosti, ali naša namera nije bila da seriju povezujemo s nekim ljudima ili događajima - kazao nam je on. S druge strane, Miroslav Parović, koji je nekada bio član Starešinstva Dveri, a koji sada pomno prati seriju „Državni službenik“, kaže da je slučajnost ipak prevelika...

- Moram priznati da Srpski otadžbinski savez veoma liči na taj veliki zajednički pokret „Dveri za život Srbije“, čiji sam bio jedan od osnivača i ideologa te 2010. A pošto je priča dobra, i sam sam počeo da verujem da se s tim pokretom desilo baš ono što je na malim ekranima prikazano, iako, naravno, nikada stvarnost nije tako pričljiva i zanimljiva kao priča o istoj - kazao je Parović za „Alo!“.

 

Expand player
Pogledajte više