MIRKOVIĆ REAGOVAO NA NAJNOVIJU AFERU "Bastać podmićivao odbornike opštine Stari grad"

Gostujući na televiziji Pink šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Aleksandar Mirković reagovao je na najnoviju aferu u kojoj je glavni akter predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, za koga se sumnja da je ispumpavao novac iz opštinskog budžeta i koristio ga za podmićivanje odbornika u toj opštini.

Marko Bastać
Marko Bastać, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Mirković kaže da je više puta sugerisao na mutne radnje koje sprovodi Marko Bastać i da sve ono što on danas pokušava da radi na lokalu, to je radio Dragan Đilas u Beogradu.

Licemerno je da Đilas, Jeremić, Obradović pa i Bastać obmanjuju građane kako u Srbiji nema demokratije, a onda predsednik Gradskog odbora Đilasove stranke, petinu budžeta opštine Stari grad potroši na kupovinu odbornika i plaćanje aktivista, istih onih koji su se tukli sa saobraćajnim znacima i sprečavali radove na Trgu republike.

Mirković je upoznao građane sa dugom koji je Bastać napravio u SRPC “Milan Gale Muškatirović” od 100 miliona dinara, a da je za novac koji je trošio na kupovinu odbornika i plaćanje Đilasović aktivista, mogao da izmiri sva ta dugovanja.

Aleksandar Mirković
Aleksandar Mirković, Foto: Alo!

On dodaje da je taj novac služio kako bi se nešto korisno uradilo za građane Starog grada, ali kako kaže Bastać je smatrao da petinu tog novca treba da iskoristi za lični interes.

Takođe, Mirković podseća na noć pre njihovog “istorijskog mitinga” kada je Marko Bastać sa batinašima koje je plaćao upravo na takav način, izbacio kolege, odbornike SNS-a iz skupštinske sale Opštine, i kako kaže tu se mogla videti bahatost i velika želja da po svaku cenu ostanu na vlasti i nastave lično bogaćenje.

Za kraj Mirković je rekao da je juče podneta krivična prijava i da je uveren da će Ministarstvo unutrašnjih poslova kao i do sada opravdati poverenje koje građani imaju u njih, i da će ova afera, kao i sve oko Đilasa dobiti sudski epilog.

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi