Dragan Đilas; Marko Bastać
Vladimir Marković
Dragan Đilas; Marko Bastać

Vladimir Marković

Dragan Đilas; Marko Bastać, Foto: Vladimir Marković

Izbori koji će biti održani 21. juna i dalje su kamen spoticanja u Stranci slobode i pravde i zbog njih je došlo do žestoke svađe između Marka Bastaća, predsednika Gradskog odbora SSP-a i predsednika opštine Stari grad, i Dragana Đilasa, lidera SSP-a, saznaje „Alo!“ iz izvora bliskih toj partiji.

- Bastać je nedeljama obilazio beogradske odbore, kako opštinske, tako i mesne, i agitovao za izlazak na lokalne izbore. Sve je to radio bez Đilasovog znanja, a kada je lider SSP-a saznao šta radi njegov funkcioner, to ga je toliko iznerviralo, da je pretio da će ga smeniti - navode naši sagovornici i ističu da je na smeni Marka Bastaća najviše insistirao Mlađan Đorđević, Đilasov kum i najbliži saradnik u biznisu i politici, koji je najveći zagovornik bojkota predstojećih izbora.

Dragan Đilas; Marko Bastać

Vladimir Marković

Dragan Đilas; Marko Bastać, Foto: Vladimir Marković

- Od smene se zasad odustalo da se ne bi dizala prašina u javnosti, ali posle ovoga Bastać je na tankom ledu kod Đilasa - zaključuju naši izvori. 

Ovo nije prvi put da su Đilasovi saradnici zaratili zbog izbora. „Alo!“ je pisao da su se pre nekoliko nedelja Mlađan Đorđević i Ljuban Panić posvađali sa Markom Bastaćem, Vukom Vučurevićem i Brankom Miljušem.

- Đorđević je veliki zagovornik bojkota i neće da čuje za izbore, dok Bastać i ekipa oko njega smatraju da je sada pravi trenutak da se na izbore izađe. Situacija je bila napeta i pale su teške reči - istakli su tada naši izvori i dodali da je Bastaću i ekipi oko njega muka da se blamiraju na protestima na koje niko ne dolazi.

- Razočarali su se kada su videli da su ispred Predsedništva uspeli da skupe manje od 400 ljudi - kazali su tada naši sagovornici.