Bakir Izetbegović
Profimedia
Bakir Izetbegović

Profimedia

Bakir Izetbegović, Foto: Profimedia

Ovaj potez ne iznenađuje s obzirom na to da je poznato da je porodica Izetbegović odgovorna za formiranje prvih terorističkih ćelija u Evropi, a ovoga puta cilj Bakira Izetbegovića je, kako tvrde sagovornici „Alo!“, da zaštiti teroriste koji se iz Sirije vraćaju u svoje prebivalište u Bosni i Hercegovini.

Naime, kako navode bosanski mediji, Izetbegović je na uobičajenom konsultativnom sastanku, koji prethodi svakoj sednici Predsedništva BiH, odbio da da saglasnost da se taj memorandum uvrsti kao tačka dnevnog reda jedne od nedavnih sednica. Potpisivanjem memoranduma trebalo je dodatno da bude unapređena borba protiv terorizma u BiH, a odbijanjem potpisivanja memoranduma sprečena su i znatna ulaganja u određene projekte i obuke, te opremanja domaćih policijskih agencija.

Pročitajte još:

 

Stručnjak za bezbednost Miroslav Bjegović poručio je za „Alo!” da Bakir Izetbegović dobro zna zašto sprečava potpisivanje memoranduma sa SAD, naročito kada je reč o terorističkim aktivnostima, ali da je toga svesna i druga strana.

- Porodica Izetbegović i njeni bliži saradnici snose odgovornost za formiranje prvih terorističkih ćelija u Evropi 1992. godine, na prostoru BiH, gde je formirana prva takva jedinica „Al Mudžahedin“ u sastavu petog korpusa BiH, koja je u toku rata počinila zverske zločine. Drugi razlog je aktuelni povratak terorista sa ratišta Sirije u svoje prebivalište na prostoru BiH, što pojedinci iz vlasti podržavaju i ništa ne preduzimaju tim povodom, te su upravo Centralnoj obaveštajnoj agenciji SAD potrebni takvih podaci i informacije o njihovom kretanju, a samim tim i o njihovoj kontroli - kazao je on i podsetio da uskoro dolazi do rotacije predsedavajućeg u Bosni i Hercegovini.

- Ova tema će se sigurno naći na dnevnom redu i biće realizovana - zaključio je Bjegović.

Trifunović: Bosna im je sigurna kuća

Darko Trifunović, profesor sa Fakulteta za bezbednost, kazao je za „Alo!” da je izbegavanje potpisivanje sporazuma Bakira Izetbegovića očekivano.

- On je pripadnik organizacije "Muslimansko bratstvo", koja je krovna organizacija za sve terorističke organizacije. S druge strane, Bakirov otac, Alija Izetbegović, doveo je te mudžahedine u Bosnu i Hercegovinu. U Americi se privodi kraju proces protiv Saudijske Arabije, a u tom procesu su četvorica državljana BiH osumnjičena za 11. septembar i naravno da je Bakir odbio tu saradnju”, kazao je on i istakao da je Bosna odavno sigurna kuća za teroriste.

- Potpuno je jasno zašto Izetbegović odbija Ameriku, jer je on pion u rukama Turske - poručio je Trifunović.

 

Komentari (2)

KK

23.10.2018 14:54

Gde je bio g.din , dok je njegov tata vodio rat u Bosni.??Sedeo u Turskoj, i krao pare uplacene za rat u BiH.A I SIN JE NA OCA! !

zika

23.10.2018 22:56

@KK - Dno dna