MEDIJSKA MREŽA ANTIDOT: Jeremić se skriva iza partije

Medijska mreža ANTIDOT pozvala je sve novinare i njihova udruženja, koji se zaista zalažu za profesionalno i istraživačko novinarstvo, da se suprotstave fingiranim istraživanjima i paramedijskim grupama koje, kako navode, zagađuju medijski prostor čime bi, ujedno, štitili i novinarsku struku.

Vuk Jeremić
Vuk Jeremić, Foto: Profimedia.rs

ANTIDOT ohrabruje istovremeno Specijalno tužilaštvo da se slobodno bavi kriminalnim delima, čak i onih pojedinaca koji su se od zakona sklonili iza štita političkih partija.

U ovoj mreži smatraju apsolutno neprimerenim da sadržaje tzv. Rajskih papira politički zloupotrebljava stranka čiji predsednik, Vuk Jeremić, skoro godinu dana odbija da odgovori na pitanja koja su mu postavili novinari ANTIDOT-a, a koja se odnose upravo na imovinu koju poseduje, kao i izvore iz kojih se godinama finansira.

Kako je saopšteno iz ove mreže, umesto da javnosti kažu kako su on i članovi njegove porodice došli do nekretnina od čak 1.107 kvm i 11 hektara zemljišta - što je detaljno popisano na sajtu ANTIDOT - Jeremić mesecima beži od odgovora, da bi danas on postao taj koji drugima traži da polože račune o poreklu imovine.

ANTIDOT podseća da je još u februaru objavljen dosije o Vuku Jeremiću, na kome su novinari te mreže radili više od godinu dana, i u kome su detljno opisane sve zloupotrebe koje je Jeremić činio za vreme vlasti Borisa Tadića.

Mnoge od tih zloupotreba su, navodi se, krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti: od poslovnih odnosa Ministarstva, na čijem je čelu bio, sa firmom brata svoje supruge, do plaćanja privatnih aviona parama građana - od kojih je samo jedan let platio 70.000 evra.

 • Korisnik: Oki
  16/11/2017 - 00:47
  Jeremic i njemu slicni su majstori mahinacija ali mislim da je i tome dosao kraj pa ne moze doveka tako pa mora i on da polozi racune a verujem da ce narod presuditi da ne udje u skupstinu
 • Korisnik: Tufa
  15/11/2017 - 21:02
  Zaista je krajnje vreme da se detaljno ispita imovina nekih politicara i ko ih i zasto finansira.
  • obican covek @Tufa
   16/11/2017 - 06:42
   Odavno je proslo krajnje vreme ali nikako da se donese zakon o poreklu imovine. Recimo, otkud Tomi tolike pare da ozida crkvu? Svi smo vrlo zainteresovani da se ispita bogatstvo politicara!
 • Korisnik: Mila
  15/11/2017 - 20:44
  Strasno koliko su neki ljudi izgubili osecaj i meru. Svi moraju da poloze racune gradjanima i ne sme niko da se krije iza partije i zvanja. Narod je na granici izdrzljivosti a oni se bahate. Jeremicu gde si zaradio tolike novce?
 • Korisnik: Marina
  15/11/2017 - 19:15
  On je neko radi samk za svoj ineteres, takakv covek ne moze da vodi nas grad.
 • Korisnik: Nata90
  15/11/2017 - 18:13
  Strani placenik to se zna, ne bira sredatva samo daj pare i radicu protiv srbije!strasnooo
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi