Andjelka Atanaskovic
Tanjug/ Jovo Mamula
Andjelka Atanaskovic

Tanjug/ Jovo Mamula

Andjelka Atanaskovic, Foto: Tanjug/ Jovo Mamula

Atanaskovićeva, koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao „žena zmaj“ aludirajući na to što je uspela da oživi fabriku iz Trstenika i da za dve godine ostvari prihod veći od 137 miliona evra, juče je ekskluzivno govorila za „Alo!“ o mogućnosti da se prvi put nađe u ministarskoj fotelji.

- Treba sačekati da mandatarka i predsednik saopšte imena novih ministara. Ono što u ovom momentu mogu da kažem jeste da je ogromna čast što se moje ime uopšte i pominje u kontekstu nove vlade, kao i da me je predsednik Aleksandar Vučić odabrao i predložio za ministarku. I da sve ostane samo na nivou predloga, ja ću biti vrlo zadovoljna - navela je ona za naš list.

Nakon toga smo je zamolili da prokomentariše to što ju je predsednik Vučić nazvao „žena zmaj“.

- Tako me je prozvao predsednik i sa jedne strane to veoma prija, ali isto tako i obavezuje. Jesam ponosna na sve svoje profesionalne uspehe i priznanja, ali mi je ipak najbitnije da se za mene kaže da sam dobar čovek, što se stvarno trudim da budem i veoma se radujem što upravo to o meni misle moji sugrađani iz Trstenika i svi drugi ljudi koji me poznaju - kazala je naša sagovornica.

Anđelka Atanasković diplomirala je 1982.na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odeljenje u Kraljevu. Odmah potom zaposlila se u fabrici „Prva petoletka - namenska“. Zanat je ispekla u mašinskoj tehnologiji, a kasnije je bila direktorka kontrole. Za nju važi da tu fabriku poznaje u dušu, a od 2014. počela je da veoma uspešno obavlja funkciju generalnog direktora. Osnažila je poslovnu politiku, unapredila stručni kadar, nabavila nove mašine i opremu u procesu proizvodnje i proširila inostrano tržište.

Proglašavana je za najboljeg menadžera jugoistočne Evrope 2016. godine, ženu godine u regionu, a pripala su joj brojna priznanja regionalnih i republičkih privrednih komora.

U septembru 2018, predsednik Srbije pozvao ju je da pokrene nekadašnji „Petoletkin“ pogon u Leposaviću, a taj posao obavila je perfektno.
Članica je Srpske napredne stranke od osnivanja 2008. Na lokalnim izborima 2016. bila je prva na listi „Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje“ i izabrana je za odbornicu u SO Trstenik. I na izborima 2020. izabrana je za odbornicu u SO Trstenik.

U novoj vladi Irena Vujović, Gordana Čomić i Darija Kisić

Gordana Čomić, nekadašnja visoka funkcionerka Demokratske stranke (DS), prema našim saznanjima biće ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u novoj vladi. Novo lice u kabinetu mandatarke Ane Brnabić biće i doktorka Darija Kisić Tepavčević, koja će po svemu sudeći voditi Ministarstvo za rad i socijalnu politiku. Resor ekologije najverovatnije će preuzeti Irena Vujović, dosadašnja predsednica opštine Savski venac i visoka funkcionerka SNS-a.

Pročitajte još:

Komentari (3)

peja kostolac

25.10.2020 07:59

Pa valjda će neko mesto da ostane za Kulićku i Kristijana.

dr Anja

25.10.2020 09:41

Svaka cast g-di Anđelki,a sto se tice g-de Darije,mislim da je bolje da ostane tu gde je.

BOBI

25.10.2020 10:26

ČAST? KAJMAK!!!