Ana zadržala Vučićevu gvozdenu disciplinu!

Jelena Đondović - Darko Zlojutro | vesti 2017-06-30 16:11:41 2017-06-30 16:11:41

Nova Vlada Srbije na čelu sa prvom damom na mestu premijera Anom Brnabić održala je juče prvu sednicu u Nemanjinoj 11, a kako su nam otkrili pojedini ministri atmosfera je bila dobra i radna, kao i da se premijerka trudi da zadrži gvozdenu disciplinu koju je uveo njen prethodnik, a sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tanjug/Zoran Žestić 30.06.2017.

Premijerka Ana Brnabić došla je tačno u 7:30 na sednicu vlade u svom “srećnom” roze sakou, a odmah na ulazu po njenom ozbiljnom izrazu lica videlo se da je spremna da posao predsednika Vlade Srbije obavlja, kao što je i najavila u svom ekspozeu, odgovorno i ozbiljno.

- Vlada Republike Srbije je, na prvoj sednici u novom sazivu, donela Rešenje o postavljenju Novaka Nedića za generalnog sekretara Vlade. Na sednici je usvojen Zaključak kojim se iz skupštinske procedure povlače predlozi zakona i drugih akata koji su dostavljeni Narodnoj skupštini pre izbora nove Vlade i konstatovan je prestanak dužnosti državnih sekretara u svim ministarstvima - saopštila je vladina Kancelacija za saradnju s medijima.

- Atmosfera je bila radna, svi ministri su bili ozbiljni i rešeni da odmah otpočnu sa svojim poslovima u resorima. Ipak, i dalje je prisutna gvozdena ruka, tačnije disciplina koju je uveo premijer Vučić, a očito je da će Brnabićeva taj trend nastaviti - kaže naš izvor iz Nemanjine.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar turizma Rasim Ljajić kaže za naš list da se raduje saradnji sa Brnabićevom i novim ministrima.

- Bilo je, pre svega, radno. A sednica je održana i završena u dobroj i obećavajućoj atmosferi - kaže on za “Alo!”.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da su na današnjoj sednici Vlade razgovarali o tome da se ubrza obnova Muzeja savremene umetnosti, kako bi što pre bio otvoren.

- Sednica vlade je bila standardna, razgovarali smo o važnim stvarima, kao što je Muzej savremenih umetnosti. Mislim da je to važno, nekoliko ministara radi na tome da se to ubrza i da što pre bude otvoren - rekla je ona i dodala da će vlada nastaviti da radi kao i do sada i da nema bilo kakvih iskakanja i pomeranja.

- Što se tiče mog ministarstva i poslova koje vodim, ja sam navikla da radim brzo i efikasno, tako ću i nastaviti - rekla je ona.

Ministar poljoprivrede Srbije Goran Knežević za “Alo!” prenosi utiske sa prve sednice Vlade kojom je predsedavala Ana Brnabić:

- Zadovoljan sam... Tim je na okupu, radna atmosfera, spremni za nastavak rada, uostalom nismo ni prekidali. Novi ljudi će se lako i brzo uklopiti... Predsednica orna, puna poleta i optimizma - kaže Knežević.

Ministar prosvete Mladen Šarčević kratko nam je preneo svoje utiske sa Vlade:

- Na jučerašnjoj sednici Vlade je bilo standardno. Atmosfera je dobra - rekao nam je on.

Expand player
Pogledajte više