Ana Brnabić obišla volonterski centar na Vračaru

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je obišla volonterski centar na Vračaru i poručila da je u prevazilaženju novonastale situacije sa korona virusom ključna podrška koju svi zajedno kao društvo pružamo našim najstarijim sugrađanima.

Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: Privatna arhiva

Brnabić je rekla da volonterski centri rade širom Srbije i dodala da će u narednim danima posetiti nekoliko njih, da bi se, kako kaže, uverila da ima dovoljno telefonskih linija i da u centrima sve radi kako treba.

"Najstariji sugrađani, penzioneri zaista mogu da nam kažu kako možemo da im pomognemo i drago mi je što su naši volonteri otvoreni za svaku pomoć, od kupovine i dostave lekova i hrane do šetnje kućnih ljubimaca“, poručila je premijerka.

Istakla je da će volonterske akcije biti dodatno proširene i poslala poruku svim starijim sugrađanima da budu dobro i da imaju na koga da se oslone.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da u 17 volonterskih centara, koji se nalaze u centrima svih beogradskih opština danas radi oko 550 volontera, koji odgovaraju na pozive najstarijih sugrađana i pomažu im da dobiju ono što im je najpotrebnije.

Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: Privatna arhiva

"Juče smo imali oko 1.700 poziva u naših 17 volonterskih centara, od toga 330 izlazaka na teren, a danas se taj broj četiri puta uvećao, tako da ćemo i narednih dana imati još više poziva i bićemo još spremniji", rekao je Vesić.

Vesić je dodao da će svi građani Beograda, uz poštansko sanduče dobiti obaveštenja o volonterskim centrima, o tome kakve usluge oni nude i na koje telefone mogu da se jave.

"Želimo da pokažemo da nijedan naš najstariji sugrađanin, a ima ih 406. 000 u Beogradu, ne sme ostati sam i da ćemo zajedno sa njima proći kroz ovu krizu", napomenuo je Vesić.

Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: Privatna arhiva

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković istakao je da ta opština ima veliki broj starijih ljudi i dodao da se od danas krenulo u razmatranje uvođenja novih kol linija.

"Od petka smo krenuli sa 24 linije da radimo, imali smo preko 1. 200 poziva, juče smo imali 241 izlazak na teren, danas preko 400, i veliki broj volontera je priijavljen“, kazao je Nedeljković.

Povezane vesti

 • Korisnik: gordana
  19/03/2020 - 09:37
  SVAKA ČAST DA IDEJI, TREBA POMOĆI STARIM LICIMA, IPAK SU ONI NAJUGROŽENIJI.
 • Korisnik: milica
  19/03/2020 - 09:36
  Sigurna sam da to savršeno funkcioniše.
 • Korisnik: Žarko
  19/03/2020 - 08:43
  U svakoj situaciji volonteri podnose povećano opterećenje. Hvala im na tome!
 • Korisnik: Dusan
  19/03/2020 - 08:40
  Volonteri takodje nose veliki teret. Svaka cast ovim ljudima sto pokazuju solidarnost.
 • Korisnik: Marko
  19/03/2020 - 08:00
  Volonteri ce izmeti veliki teret u pomoci starijim licima
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi