REZULTATI UPRAVO STIGLI! Ana Brnabić i njeni saradnici testirani na koronavirus!

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević rekla je da su rađeni testovi na virus korona premijerki Ani Brnabić i njenim saradnicima.

Koronavirus, infektivna klinika
Koronavirus, infektivna klinika, Foto: Alo.rs/ Dejan Briza

Ona je za Prvu TV dodala da misli da su rezultati negativni.

- Koliko ja znam jedino je potvrđeno da je u kabinetu ministra Trivana ima zaraženih - potvrdila je Vasiljevićeva.

Ona je dodala da je došlo do loše interpretacije izjave o zaraženima u Vladi Srbije.

Suzana Vasiljević je najavila da će "sutra, ako ne danas" biti objavljene nove mere Vlade protiv širenja zaraze korona virusom.

Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Vasiljević je kazala da je juče, na sastanku Kriznog štaba predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitao struku da li je neophodno zatvoriti "tri grada koja su žarišta" - Beograd, Valjevo i Niš, na šta je, kako je navela, struka rekla da to za sada nije neophodno.

Vasiljević je navela da je struka ocenila da treba sačekati 24 sata da se prati stanje u tim gradovima, da bi se donela odluka o zatvaranju gradova.

Prema njenim rečima, zatvaranje gradova podrazumeva da nije moguć ulazak niti izlazak iz tih gradova, ali da će verovatno biti izdate dozvole za pojedine potrebe, kao što je uvoz prehrambenih proizvoda.

Komentarišući izveštavanje medija, Vasiljević je ocenila da je stanje bolje nego tokom poplava 2014. godine i dodala da većina novinara proverava informacije pre objave.

Suzana Vasiljević
Suzana Vasiljević, Foto: Pink TV/Printscreen

Ona je ocenila da novinarima nije lako u vreme društvenih mreža i da oni nalaze načine za najbrži dolazak do informacija, ali da je za sada većina medija "na visini zadatka".

Vasiljević je kazala da državni organi pre iznošenja u javnost "proveravaju informacije nekoliko puta".

Ona je navela da predsednik Srbije i premijerka Ana Brnabić od početka pandemije izveštavaju javnost o svemu što se dešava, kako bi na taj način upozoravali građane na neophonost čuvanja zdravlja i sprečavanja širenja zaraze.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi