Aleksandar Vučić, Amfilohije
Ilustracija
Aleksandar Vučić, Amfilohije

Ilustracija

Aleksandar Vučić, Amfilohije, Foto: Ilustracija

* Predsednik Pokreta socijalista i Ministar odbrane Aleksandar Vulin gostovao je u Jutarnjem programu televizije Pink

* Vulin je danas izjavio da mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije "proklinje" predsednika Srbije Aleksandra Vučića za sve što je uradio crnogorski predsednik Milo Đukanović

* Vulin je kometarisao kritike koje su pojedini Srbi uputili na račun GI SDP zbog odluke da se pridruži Srpskoj listi

- Uvek postoje neki Srbi koji pravdaju ustaške zločine, koji služe da zamaskiraju nemačke zločine, da opravdaju šiptarske zločine, politiku Mila Đukanovića. Kako da objasnite to što govori Amfilohije Radović? On proklinje neprekidno Srbiju i predsednika Vučića za ono što radi Milo Đukanović - rekao je Vulin.

Povodom tvrdnje Amfilohija da će vlast u Srbiji "izdati Kosovo", Vulin je upitao:

Aleksandar Vulin

Printscreen

Aleksandar Vulin, Foto: Printscreen

- Nije li Milo izdao Kosovo? Pa onda (Amfilohije govori) - vi ćete uvesti Srbiju u NATO pakt. Nije li Milo uveo CG u NATO pakt? Onda kaže vi ćete napustiti crkvu i manastire na Kosovu? Nije li Milo Đukanović opljačkao srpsku crkvu i donosi zakon po kojem će sve biti njegovo?

Za sve što je, zaključio je Vulin, Đukanović uradio, mitropolit proklinje Vučića.

Pročitajte još:

 

- Vučić nije uradio ništa od toga. On je jedini državnik koji ima hrabrosti da kaže - neću u NATO. On je jedini državnik u Evropi koji ima hrabrosti da kaže - neću uvesti sankcije Rusiji. A Đukanović, za kojeg Amfilohije kaže da je mudar čovek i vest političar, uveo je sankcije Rusiji. I nema kletve, nema ljutnje na Mila, a ima ljutnje na sve što je srpsko - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Srbija i sve što je sprsko "napadaju se sa svih strana", iako, kako je naglasio, iz Srbije dolazi najveća moguća zaštita, briga i pomoć.

- Radimo koliko god možemo i šta god možemo za Srbe i srpsku crkvu na prostoru Crne Gore, a od poglavara SPC u Crnoj Gori imate samo napade na Srbiju, kletve, uvrede, napade na Vučića i puno razumevanje za Đukanovića, rekao je Vulin.

Pre 10 godina je posetio našu zemlju, a sada donosi razornu poruku predsedniku Vučiću! Sve se rešava!

AUTOR: Novosti/D.S. DATUM I VREME: 09.09.2019. 07:40 Pre deset godina Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll * Mediji prenose da će Dmitrij Medvedev doći Srbiju * Ruski premijer Dmitrij Medvedev mogao bi da bude gost na obeležavanju 75.

 

Govoreći o izborima na KiM, Vulin je rekao da razdvajanje Srba može da dovede do toga da Srbi izgube jednog ili dva poslanika i onda Albanci "počnu da prave razne stvari koje će štetiti Srbima".

Vulin je upozorio da su Srbi, bez Srpske liste, osuđeni na nestajanje na KiM, i južno i severno od Ibra.

- Srpska lista mora da ih sačuva, a da bi ih zaštitila i sačuvala mora da pobedi tako da nijedan od ovih iznajmljenih, plaćenih Srba ne dobije mandat, poručio je Vulin.

Vladika Amfilohije juče je u Starom Rasu, gde je obeleženo deset vekova Raške eparhije i osam vekova samostalnosti SPC, optužio aktuelno rukovodstvo Crne Gore da je izdalo Kosovo priznanjem nezavinosti, a to se, dodao je, sprema da učini i srbijanski predsednik, koji, kako kaže, "govori i traži nešto i ako im nešto daju, oni će izdati Kosovo i Metohiju".

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!