ZAVET SLAVNIH PREDAKA MORA BITI ISPUNJEN Milogorci besne: Umri, šta čekaš?!; Amfilohije: Ne budalite milogorci, neću umreti dok ne obnovim Njegoševu kapelu na Lovćenu!

Vest da je vremešni vladika Amfilohije Radović (82), mitropolit crnogorsko-primorski, zaražen koronavirusom i da je hitno prebačen iz cetinjske bolnice u Klinički centar u Podgorici uznemirila je i uplašila kako njegove najbliže saradnike, tako i vernike u Crnoj Gori i širom regiona.

Amfilohije
Amfilohije, Foto: Tanjug

Mitropolitovi saradnici su se, nakon što mu je stigao pozitivan test na opaki virus u utorak u popodnevnim časovima, vidno uspaničili prvenstveno zbog činjenice da on zbog godina spada u rizičnu grupu. A Amfilohije ih je, prema informacijama sa lica mesta, koje nam je prepričao jedan sveštenik MCP tešio rečima „Ne budalite, neću umreti, pa ko bi onda Njegošu podigao kapelu na Lovćenu“.

- I ne samo to, govorio nam je da se njemu zapravo sada najviše živi, jer je dočekao da počne period blagostanja u Crnoj Gori, budući da su konačno posle 30 godina bezbožnici ispraćeni sa vlasti. Imao je temperaturu, tada već četvrti dan zaredom, ali bio je veoma vedar i u tako teškom trenutku, kada smo se istinski brinuli za njegov život, uspeo je da nas ohrabri i donekle smiri - naveo je naš izvor iz Mitropolije.

Vladika je u utorak veče smešten u podgoričku kliniku, a juče ujutru stigle su informacije da je prva noć koju je proveo u bolničkom krevetu protekla mirno i da je njegovo zdravstveno stanje stabilno i pod kontrolom.

Prema našim saznanjima, Amfilohija je koronom zarazio jedan sveštenik iz Budve s kojim se video pre desetak dana na sahrani zajedničkog prijatelja iz tog grada.

Milogorci: Umri, šta čekaš? Nažalost, bilo je i onih u Crnoj Gori koje je obradovala činjenica da je mitropolit inficiran kovidom-19 i to nisu skrivali pišući komentare „Umri, šta čekaš“, „Pa ovo je sjajna vest, raduje se Crna Gora“. Politikolog Vladislav Dajković bio je zgrožen takvim komentarima. - Neka Bog pomogne i onima koji se slade i vesele mitropolitovom zdravstvenom stanju, jer očigledno mozga i ljudskosti nemaju - napisao je Dajković.

  

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi