U HRVATSKU STIŽE VELIKO ZLO Amerikanci im daju 60 BREDLIJA da udare na Srbe, Lazanski izneo jezive podatke!

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski kaže da je ovo odgovor Vašingtona na ruske tenkove i oklopna vozila koja dobija Srbija.

Miroslav Lazanski
Miroslav Lazanski, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Amerikanci nastavljaju da sprovode najstrašniju antisrpsku politiku na Balkanu.

Sad i Hrvatska završavaju pregovore o isporuci američkih oklopnih borbenih gusenica, a plan je da SAD Hrvatskoj pošalje najmanje 60 vozila, dok neki govore o čak stotinu oklopnjaka!

REPUBLIKA SRPSKA NE PRIHVATA ČLANSTVO BIH U NATO Dodik: Izjašnjavanje o svakom dokumentu koji se može tumačiti kao put za članstvo

Ovo je direktna pretnja Srbiji i Republici Srpskoj.

 

- Reč je o nabavci američkih oklopnih vozila pešadije na gusenicama tipa „bentli“. Navodno je reč o minimalno 60 komada, a maksimalan broj čak prelazi 100. Poslednjih meseci na više adresa u vojnim i civilnim krugovima potvrđeno je da se o tome vode razgovori, te da se konačna odluka očekuje do kraja godine. Hrvatska je preuzela obavezu da u sklopu dostizanja ciljeva sposobnosti u NATO paktu opremi ojačanu motorizovanu brigadu. Za dostizanje tog cilja postupno će biti potrebno opremiti tri motorizovane jedinice. SAD su Hrvatskoj još početkom 2018. ponudile donaciju u obliku vozila "bredli" M2. Reč je o modelu koji treba modernizovati, a procena je da bi modernizacija po komadu iznosila oko 3,5 miliona dolara – piše Jutarnji list.

(VIDEO) TEŠKIM TRANSPORTNIM HELIKOPTERIMA PREBACILI ARTILJERIJU Amerikanci,Hrvati i Kosovski albanci izveli vazdušni desant, šta spremaju Srbiji?!

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski kaže da ovo jeste odgovor Vašingtona na ruske tenkove i oklopna vozila koja dobija Srbija.

- Reč je o suptilnoj američkoj politici prema ruskoj donaciji srpskoj vojsci u vidu 30 tenkova T72B3 i još toliko oklopnih vozila BRDM2. Oni nam, dakle, neće zabraniti da uzmemo rusku tehniku i oružje, ali će svoj "kontraudar" sprovesti preko Hrvatske. Teško da je slučajnost to što Srbija dobija po 30 tenkova i oklopnjaka, a isto toliko "bredlija" treba da dobije i Zagreb - ističe Lazanski.

Prema njegovim rečima "bredli" je vrhunsko vozilo.

- Srbija, na drugoj strani, ima borbeno vozilo pešadije BVP M-80, koje bi trebalo da bude modernizovano. Ono će dobiti dodatni oklop, kao i top 30mm umesto dosadašnjeg od 20mm, dok će protivoklopne rakete imati domet pet kilometara – objašnjava Lazanski.

Povezane vesti

 • Korisnik: Patriot
  20/05/2019 - 23:45
  Kockastoglavi ne prestaje da lupeta!
 • Korisnik: Thor
  20/05/2019 - 22:35
  Rusi nas lože da bi izazvali sukobe u Regionu. Nikome drugome to ne odgovara.
 • Korisnik: Milos
  20/05/2019 - 07:48
  Taj Bredli je toliko govno od vozila sa je snimljen film po njemu.... Pentagon wars.... Pogledajte Nek im daju 1000 kom samo ce da ih oderu za pare
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi