Aleksandar Vučić
Printscreen/Instagram/buducnosts
Aleksandar Vučić

Printscreen/Instagram/buducnosts

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Instagram/buducnosts

Vidim, Srbija je i dalje snažna, rekao je juče Džo Bajden, bivši potpredsednik SAD, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sretnuvši se s njim na 55. minhenskoj bezbednosnoj konferenciji

Fotografija ovog susreta objavljena je na zvaničnom Instagram profilu predsednika Srbije na kojem je navedeno i da je Bajden prilikom jučerašnjeg susreta još jednom pružio podršku nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić je jutros rekao da je juče imao izuzetne teške razgovore sa američkim kongresmenima u vezi sa slučajem braće Bitići.

Pročitajte još:

 

Vučić je na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu razgovarao i sa američkim članovima Predstavničkom doma i senatorima, a izjavio je da je taj razgovor posebno bio težak po pitanju slučaja braće Bitići.

Kaže da prethodna vlast 13 ili 14 godina nije ništa uradila da istraži taj slučaj, i da ne može niko sada, 20 godina kasnije, da očekuje od njega da to uradi preko noći.

Vučić je dodao da je to težak zločin i da je svakako važno da bude istražen.

Kaže da su braća Bitići iz distrikta u Njujorku iz kojeg je bio i jedan predstavnik Predstavničkog doma u Kongresu, koji je u razgovoru najviše insistitrao na slučaju braće Bitići.

Istakao je da ne može nikog da bude procesuiran samo zato je nešto bilo u štampi.

Pročitajte i ovo:

 

"Osuđujem, to je strašan zločin koji se dogodio braći Bitići. Trudimo se da nađemo dokaze, pošto ne možemo da hapsimo samo na osnovu novinskih priča. Ako imate dokaze, dajte", poručio je Vučić.

Vučić kaže da je u razgovoru sa Amerikancima podsetio da je 2.000 naših ljudi ubijeno 1999. godine, kao i na ubistvo male Milice koja je u imala samo dve godine.

Dodao je da je važno da imamo otvorene razgovore o svim tim temamama i razmimoilaženjima.