Ambasador SAD
screenshoot/Twitter
Ambasador SAD, Foto: screenshoot/Twitter

Amerika je zemlja biznisa, a u biznisu je dobro poznata činjenica da ne postoji ništa osim golog interesa.

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri danas je zajedno sa suprugom En čestitao Božić po julijanskom kalendaru svim vernicima i zapalio badnjak u svojoj rezidenciji u Beogradu.

Snimak paljenja badnjaka je objavio i na svom tviter profilu.

"Koliko varnica, tolika srećica", poručio je američki ambasador u video snimku uz tradicionalni pozdrav "Mir Božji, Hristos se rodi". "Srećan Božić", poželela je i njegova supruga En.

Otkako je došao u Srbiju, Entoni Godfri ne prestaje da iznenađuje javnost svojim neposrednim i neuobičajenim postupcima. On često na svom Tviter nalogu objavljuje fotografije i snimke hrane, a pre nekoliko meseci je takođe na ovoj društvenoj meži od pratilaca zatražio da mu preporuče šta da proba od domaće hrane.

Naivnog korisnika društvenih mreža možda bi i prevario.

Međutim, dobro je poznata činjenica da Amerikancima kultura drugih naroda ama baš ništa ne znači. To je pre samo nekoliko dana potvrdio i sam predsednik SAD Donald Tramp, koji je zapretio da će narediti bombardovanje istorijskih kulturnih baština u Iranu. Jednom rečju, ništa im nije sveto.

Ali, dobro su svesni u trenažnim centrima diplomata SAD da podilaženjem mogu da kupe naklonost, ili barem pažnju. Iste metode koristio je u Srbiji i njegov prethodnik Kajl Skot, koji je voleo da priča na srpskom jeziku, i da hvali srpsku kuhinju.

A pravo lice pakazuju tek kada dođe vreme za biznis i naplatu...

Komentari (1)

Грешни поп Милорад

08.01.2020 07:02

Нека амбасадор не заборави да ватра код Срба има и друго значење. Опаметили су се Срби ваша екселенцијо и врло добро знају КО су им прави пријатељи.