DECA SU SE BUNILA, ALI ON NIJE OBRAĆAO PAŽNJU! Ambasador Skot otišao u osnovnu školu "Žarko Zrenjanin" pa učenike ponizio na najjadniji način!

Informacija o mapi je procurila u javnost tek po objavi vesti o poseti ambasadora Skota apatinskoj osnovnoj školi i to u komentarima roditelja dece koja su prisustvovala predavanju.

Kajl Skot
Kajl Skot, Foto: Alo!/Marko Đoković

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, sem što je održao predavanje učenicima Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, što je izazvalo negativne reakcije dela roditelja i građana, pred učenike je izašao i sa mapom Srbije bez Kosova!

 

Nakon što su učenici, u većini, počeli glasno da negoduju rečima „Kosovo je Srbija“, ambasador je, bez reči, prebacio na sledeći slajd i nastavio predavanje kao da se ništa nije desilo. Predavanju su, osim učenika, prisustvovali i direktorka škole i nekoliko nastavnika, preneo je portal „Nove apatinske novine“.

Informacija o mapi je procurila u javnost tek po objavi vesti o poseti ambasadora Skota apatinskoj osnovnoj školi i to u komentarima roditelja dece koja su prisustvovala predavanju.

„Zgrozio sam se kad mi je sin ispričao kako je tokom predavanja na jednom od slajdova ambasador prikazao čak tri mape Srbije, sve tri bez Kosova! Tek kad su deca počela masovno da viču da je Kosovo Srbija, on je prebacio na sledeći slajd i nastavio predavanje. Nisam mogao da verujem da se to moglo dogoditi usred Srbije, usred škole, pred direktorkom i nastavnicima i da to prođe bez njihove reakcije i protesta! Da deca nisu ispričala, za to se ne bi ni znalo. Sramota“, kaže Nebojša Medić, otac učenika koji je prisustvovao spornom predavanju američkog ambasadora.

Kajl Skot
Kajl Skot, Foto: MO i VS

Njegov stav podržali su i drugi sugrađani, roditelji, ali i neki nastavnici, osuđujući ambasadora, ali i one koji su morali, a nisu iskazali protest zbog afere sa mapom Srbije bez Kosova.

U OŠ „Žarko Zrenjanin“ nisu želeli da komentarišu spornu situaciju.

Povezane vesti

 • Korisnik: Zdenko
  20/04/2019 - 22:24
  Svoju umnu ogranicenost i cinizam ostavite za Amerikance i Siptare. Srbi su pametni ljudi.
 • Korisnik: ludimilojko
  19/04/2019 - 16:03
  Ovaj skot je odavno zaslužio da dobije 24 sata. Da napusti Srbiju.
 • Korisnik: goran
  19/04/2019 - 15:02
  samo nečovek može tako da reaguje na burnu reakciju bilo koga a kamoli dece. No, kad vidite da se tu radi o ambasadoru amerike onda vas to i ne čudi toliko. Skot bio, skot otišao skot ostao.
 • Korisnik: sara
  19/04/2019 - 15:01
  Ako je to istina treba ga oterati iz Srbije!!!!. Kojim pravom to radi!!!!. Ko je on!!!!.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi