Poslanici DS
Alo / V. Marković
Poslanici DS

Alo / V. Marković

Poslanici DS, Foto: Alo / V. Marković

Najveća drama zbog ove situacije odvija se u redovima Demokratske stranke, koju bi bojkot odveo direktno u bankrot i maltene zbrisao s političke scene, saznaje „Alo!” iz dobro obaveštenih izvora bliskih opozicionarima.

Prema našim saznanjima, demokrate septembar dočekuju nikad nerazjedinjenije jer imaju samo dve opcije - ili da bojkotuju izbore, ostanu bez sredstava od države i postanu potpuno finansijski zavisni od Dragana Đilasa ili da smene aktuelnog lidera Zorana Lutovca, izađu iz SzS-a i učestvuju na izborima.

Pročitajte još:

 

- Problem su pare, koje Đilas i Vuk Jeremić imaju, te mogu i da ne izađu na izbore, a DS ih nema. Većina funkcionera DS-a je za izlazak na izbore, međutim Lutovac slepo sluša Đilasove naredbe - objašnjavaju naši izvori i dodaju da je poznato da je Đilasu cilj da DS dokrajči i politički i finansijski.

- Svi funkcioneri DS-a, koji su se usudili da dovedu u pitanje i aktuelni bojkot parlamenta, prošli su ko bosi po trnju i proglašavani su za ljude koji rade u interesu Aleksandra Vučića, lidera SNS-a. Demokrate su svesne da ih čeka pakao ako se usude da izađu na izbore jer će ih napadati i Dveri, sa Boškom Obradovićem na čelu, i Jeremić i Đilas. A pritom na biralištima bi morali da se bore protiv SNS-a koji je izuzetno jak - ističu naši izvori i navode da su pred DS-om meseci puni neizvesnosti.

Demokrate o bojkotu:

Nataša Vučković: „Bojkot nije politika”

Gordana Čomić: „Ni bojkot ni izlazak na izbore ne mogu bez dijaloga”

Aleksandra Jerkov: „Ne može svrha naše politike biti da bojkotujemo izbore”

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, komentarišući bojkot izbora, kazao je za „Alo!” da Jeremićeva stranka nije stranka.

- To je omanja grupa ljudi koja sebe zove strankom. Njima je lako da bojkotuju jer nemaju šta da izgube, a bojkotom beže od učešća u rešavanju kosovskog problema - naveo je on i dodao da je DS jedina stranka u Savezu za Srbiju.

- Ako bi oni bojkotovali izbore, to bi značilo gubitak novca koji dobijaju od države i praktično bi postali privatno vlasništvo Dragana Đilasa. Zato tu očekujem protivljenje bojkotu - zaključio je Krstić.

Jeremić pretekao Đilasa

Odluka Narodne stranke da prva izađe sa saopštenjem da će bojkotovati izbore nije nikog iznenadila, saznaje „Alo!” u opozicionim krugovima.

- Jeremić je svestan da ga narod neće, a to je video i kada se kandidovao za šefa države. S njegovim imenom povezuju se i afera s Patrikom Hoom, ali i prisluškivani razgovori u kojim je poručivao: „Je*asmo majku Srbiji i Crnoj Gori!”. On je više vremena proveo van Srbije i slikao se u inostranstvu više nego u svojoj zemlji - navode naš izvori i dodaje da je Jeremić s odlukom o bojkotu izašao da bi prestigao Đilasa.

- Vuka svi zezaju da je Đilas pravi lider opozicije, pa je zato hteo da izađe prvi s ovom odlukom - ističu naši sagovornici.

 Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!