Marko Đurić
Printscreen
Marko Đurić

Printscreen

Marko Đurić, Foto: Printscreen

Nadležni državni organi bi, nakon što su u javnost iznete informacije o tome da je Dragan Đilas u vreme dok je bio na vlasti prihodovao oko 30 miliona evra od Telekoma Srbija, morali da hitno istraže da li je u tome bilo elemenata krivičnog dela.

Jasno da je korišćenje političkog uticaja kako bi se iz javnog dobra usisao toliki novac primer neetičnog postupanja, ali važno je raščistiti da li je to bila i kriminalna radnja.

Hitnost ove istrage nameće i činjenica da danas upravo iz stranke Dragana Đilasa kreću napadi na Telekom, sa očiglednom namerom da se podrije ugled i vrednost te kompanije u trenutku kada se ona pretvara u regionalnog lidera u telekomunikacijama.

Dragan Đilas, letovanje

Privatna arhiva

Dragan Đilas, letovanje, Foto: Privatna arhiva

Reč je svakako o neodgovornoj i nadasve štetočinskoj politici, ali građani bi morali da znaju da li je takva politika napada na jedan strateški važan srpski poslovni sitem kažnjiva i krivično.

Napadi na Telekom su, uveren sam, stvar ličnog poslovnog interesa Dragana Đilasa i njegovih tajkunskih partnera koji imaju imperiju u oblasti medija i telekomunikacija, i nadam se da će istrage nadležnih državnih organa to i potvrditi.

Reč je dakle o interesnoj grupi koja zbog ličnog bogaćenja sistematski i planski pokušava da uništi državne sisteme, što im je umalo i pošlo za rukom dok su bili na vlasti.

PROČITAJTE JOŠ: