Lutovac i Božović
Ilustracija
Lutovac i Božović

Ilustracija

Lutovac i Božović, Foto: Ilustracija

Božović odgovara da su razlozi za njegovo televizijsko izbacivanje iz stranke politički.

Govoreći o situaciji među demokratama nakon sednice Glavnog odbora koju su obeležili skandali, Lutovac je rekao da Božović po sili statuta više nije član stranke. Iako nije bilo nikakve prijave niti procedure koja se u tom smeru povela, Lutovac je u emisiji uživo "izbacio" Božovića. To je obrazložio time da je doskorašnji poslanik DS prikupljao potpise za izlazak na izbore PSG i SDS Borisa Tadića.

Ide drugi talas korone a mi najkompetentniji kadar za obrazovanje medicinskih sestara zamenjujemo partijskih kadrovina SNSa. Ne znam šta je formalni razlog za izjave Zorana Lutovca za moje izbacivanje iz Demokratske stranke, ali sam siguran da je razlog politički i duboko vrednosni. U politici svako radi u ime i za račun nekog. Zoran Lutovac i Dragana Rakić u ime Saveza za Srbiju, ja u ime građana. Zato DS i postoji, da bi štitila građane i govorila u njihovo ime. I baš zato mogu da me izbace iz Demokratske stranke, ali ne mogu Demokratsku stranku da izbace iz mene.

Nastaviću da se borim za građane, za demokratiju, za evropsku politiku i za vladavinu prava, kako u Srbiji tako i unutar Denokratske stranke - navodi Božović.

- Posle sedam meseci bežanja od dijaloga i suočavanja sa odgovornošću, sedam meseci bez Glavnog odbora, predsednik DS je izabrao da se na dan bojkota, koji je sve ovo vreme potenciran kao cilj važniji od svega, umesto bojkotom bavimo urušavanjem naše stranke. Izbacivanjem ljudi, otpuštanjem zaposlenih, rušenjem svakog sećanja za istoriju DS. Oduvek sam govorio da je štetno žrtvovati DS zarad kilavog SZS, a to se upravo dešava - navodi on i ističe da je tema danas njegovo izbacivanje, a da već sutra Lutovac neće prezati za istim metodama ni pred Vidom Ognjenović, Goricom Mojović, Ljiljanom Lučić, Nadom Kolundžijom, Natašom Vučković...

PROČITAJTE JOŠ: