ALEKSANDAR VUČIĆ: "Nisam primio injekciju hiperimunog gamaglobulina, niti znam šta je, niti čemu tačno služi"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je danas tvrdnje bivše poslanice i aktuelne potpredsednice Narodne Stranke da je primio injekciju hiperimunog gamaglobulina koji obezbeđuje otpornost organizma na virus kovid-19.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Alo.rs

On je, naime, reagovao na tvrdnje Rašković Ivić istakavši da, "iako retko odgovaram na svakodnevne napade koji bez prestanka i nesmanjenim intenzitetom traju već godinama". ovoga puta mora da reaguje.

- Odluku da odgovorim na ovu tvrdnju doneo sam pre svega zbog građana Srbije i zarad istine, jer važnije stvari od interesa našeg naroda - nema - rekao je Vučić.

Kako je kazao, od početka njegovog premijerskog, a potom i predsedničkog mandata, "trudio sam se da se nikada i ni po čemu ne razlikujem od običnog naroda".

- Većina građana Srbije, ali i mojih političkih protivnika, ne može da ospori da sam delio sve teškoće, izazove i muke našeg naroda, uključujući i ovu ozbiljnu bolest koja je teško uzdrmala ceo svet i za čijim lekom tragaju najveći svetski medicinski stručnjaci - rekao je on.

Naveo je i da je lično iskusio "isti roditeljski strah i zebnju kao i svi drugi roditelji čija su deca bila pozitivna na korona virus, pa sam i na taj način delio sudbinu naših građana".

- Ponosan sam na činjenicu da moja deca nijednog trenutka nisu imala povlašćen tretman, baš kao što ni ja nikada ne bih dozvolio da o sebi brinem više, nego o svim ljudima u našoj Srbiji - naveo je predsednik Srbije.

Kaže i da je malo reći da ne zna šta je hiperimuni gamaglobulin, kao ni čemu tačno služi.

- Dakle, nikada nisam primio nikakav hiperimuni gamaglobulin, niti bilo šta drugo što bi me na bilo koji način izdvojilo od svih ostalih građana Srbije - ističe on u saopštenju.

Kaže i da je od svojih prijatelja, medicinskih stručnjaka, saznao da je" ovakva tvrdnja, blago rečeno, daleko od bilo kakve medicinske činjenice i istine".

- Štaviše, ovakva izjava bi mogla da bude čak i opasna, budući da živimo u vremenima u kojima su teorije zavere i nadrilekarstvo postali gotovo podjednako opasni, kao i sama ova bolest - navodi predsednik Srbije.

Stoga, kako kaže, je danas više nego ikada potrebna ozbiljnost i odmerenost u izjavama ove vrste.

- Danas, kada se borimo da sačuvamo sve građane Srbije i kada gotovo svako nalazi za shodno da daje medicinska mišljenja i savete, ja ću nastaviti da se borim još jače i još više, bez odustajanja i bez kompromisa, jer smisao vođenja zemlje nije u pukom održanju vlasti i privilegijama, kao što je to bio slučaj za vreme vladavine onih političara koji su u Srbiji videli samo izvor bogaćenja i povlašćenog statusa za njih i njihove porodice. Srbija je danas drugačija, Srbija i njena deca imaju budućnost - zaključio je predsednik Srbije.

Dr Sanda Rašković Ivić rekla je između ostalog za današnji "Danas" da se priča u lekarskim krugovima da je Vučić dobio hiperimuni gamaglobulin, uz opasku da "ta njekcija nije za obične smrtnike".

Povezane vesti

 • Korisnik: beba
  09/11/2020 - 20:02
  Sta i da je primio.On vodi Drzavu.Tako je svuda u svetu odkada postoji grupa, pleme, pa do drzave. Gospodja bi to trebala da zna
  • Saradžogla @beba
   10/11/2020 - 06:08
   Не се правдај!Верујемо Ти Прецедниче!Никада нас неси лагао!
 • Korisnik: pemzioner
  09/11/2020 - 17:23
  Ma naivan si ti kao švedska sobarica, hoćeš da nas rasplačeš možda? Ajde makni se sa ekrana i raspusti krizni štab provo jer su svi nesposobni i drugo zato što ti uopšte i ne trebaju ti sve znaš.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi