Aleksandar Vučić
Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Međutim, Vučić je i napomenuo u odnosu na ova četiri imena, ko nema šanse da bude u Vladi i dodao kroz smeh:

- Nenad Čanak, predsednik Vlade...

- Pa ko sam ja? Ne mogu da glasam jer može da se dogodi da o tome ko će biti predsednik Vlade odlučujem direktno.

Predsednik je dodao da ga te kvote ne zabavljaju preterano, ali da će se o izboru premijera odlučiti blagovremeno.

- Neko mi je rekao ajde molim te kaži nam da će neko od ovih imena da bude ministar ili da neće, da igramo singl, da zaradimo mi pare! - rekao je predsednik kroz smeh.

Ana Brnabić

Tanjug

Ana Brnabić, Foto: Tanjug

- Ne znam, zaista... Nemam nadanja i očekivanja - odgovorila je Brnabić.

Ona je ocenila svoj rad kao premijera i rad njenog kabineta sa vrlo dobar - četri, najboljeg ministra sa 4+, a najlošijeg sa dvojkom. I najbolji i najlošiji ministar su, kaže, muškarci, ali nije želela da otkriva njihova imena. Brnabić je rekla da zna da joj niko neće verovati, ali da ne razmišlja o tome šta će raditi nakon okončanja mandata.

Ako, kaže, ne bude u vladi vratiće se u privatni sektor, ali će nastaviti da podržava predsednika Aleksandra Vučića i SNS.

- Šta god da se desi, ne verujem da ću ići u inostranstvo za ambasadora, svakako ne u ovom trenutku - rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je u njenom mandatu na mestu premijera održana 261 sednica. Zadovoljna je većinom stvari urađenim u njenom mandatu kao što je elektronska uprava, izgradnja puteva, to što je Srbija postala svetski lider u privlačenju stranih investicija...

Miloš Vučević

Grad Novi Sad

Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

Na pitanje da li će biti novi predsednik Vlade odnosno premijer Srbije, Vučević je rekao da ne može da kaže koja će stranka dati mandatara.

- Što se mene tiče ja sam jako zadovoljan ovim poslom koji radim i nemam nikakav problem da nastavim da ga radim, ako građani Novog Sada budu tako odlučili, niti ću u suprotnom osetiti da nisam napredovao. Isključivo na osnovu izbornih rezultata možemo videti ko će dobiti mandate za sastave od lokalnih vlasti do republičke vlade, a posle ćemo sesti u stranci i videti šta će biti - rekao je Vučević.

Pročitajte još:

 

Komentari (1)

Luka

29.06.2020 12:38

Treba da ostane Brnabic,jer ima znanja, ,ima viziju