Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Ovo je rečeno u kabinetu šefa države posle skandaloznog napada Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića na našu zemlju i njenog prvog čoveka.

- Koordinirano delovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića s vlastima RS u svrhu povezivanja statusa Kosova s entitetom RS, u aktuelnim pregovorima Srbije i Kosova, predstavlja nastavak agresije na Bosnu i Hercegovinu, s ciljem ugrožavanja njene celovitosti - poruka je iz SDA.

- Tražimo od predsednika Srbije da prekine ovakvo delovanje, jer je slične stvari radio i Slobodan Milošević koji je time doveo do najveće nesreće, ratnih sukoba i zločina u Evropi nakon Drugog svetskog rata - piše u saopstenju Izetbegovićeve stranke.

Inače, predsednik Vučić za svoga mandata nijednom nije doveo u pitanje teritorijalnu celovitost BiH, mada nikada nije krio da Beograd zeli da gradi bratske veze sa Repiblikom Srpskom. O tome svedoče brojni projekti koje je Beograd započeo sa druge strane Drine i koji su, po priznjanju samog rukovodstva Srpske, najambiciozniji i najkonkretniji otkako je aktuelni šef države došao na vlast. Takođe, Vučić se javno protivio najavama demontaže Dejtonskog spprazuma, na sta kao predstavnik drzave garanta i potpisnice tog dokumenta apsolutno ima pravo. Poslednji atak na ugovor kojim je 1995. okončan krvavi građanski rat u BiH izveo je američki ambasador u Sarajevu Erik Nelson, predlažući njegovo reformisanje jer "građani žele da budu deo transatlantske zajednice".

Pročitajte još:

Komentari (6)

Saša

21.08.2020 15:40

Kad se Tadić svima izvinjavao nije bilo ovoliko napada na Srbiju iz okruženja. Očigledno nekima u regionu smeta današnja, jaka Srbija, koja ne kleči pred drugima i koja ima svoj ponos. Zato napadima na predsednika Vučića žele da destabilizuju i oslabe našu zemlju.

Provokator 1100

22.08.2020 10:44

@Saša - Hahaha jake li Srbije uf šaka jada

SFRJ istina

21.08.2020 15:58

Koji su ratni zlocinaci koji su unistili SFR Jugoslaviju?

mare

22.08.2020 00:58

Nazalost smrtonosni udarac na unitarnu BiH naneo je Alija Izetbegović kada je isto kao i Franjo Tudjman izbrao rat za ostvarivanje nezavisnosti ovih Jugoslovenskih republika.Ovo su činjenice koje su ova dva politicara javno izgovorila i javno priznala ,naravno da to ne umanjuje ulogu i odgovornost Slobidana Milosevica ali rat u SFRJ su inicirali oni koji su se zalagali za secesiju i priznavanje republika kao nezavisnih drzava na stetu srba.

Provokator 1100

22.08.2020 10:42

@mare - Znaš onu staru... Kažeš ko srbin

dragan

22.08.2020 01:02

Bice i velika Srbija i velika Albanija ili ce biti sranjaaaa!!!