Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Predsedništvu Srbije komentarisao je burne reakcije nevladinih organizacija zbog najave Uprave za sprečavanje pranja novca da će kontrolisati njihovo poslovanje, a zatim se osvrnuo i na pojedine primedbe koji dolaze iz tog sektora na račun svega što se uradi u Srbiji, pa i na to kako će koji spomenik biti postavljen i na koju će stranu biti okrenuta njegova pozadina.

Predsednik Srbije istakao da je važno da civilni sektor bude jak u Srbiji i da se vodi računa o tome, ali je i tome da zakoni važe jednako za sve.

Na pitanje kako vidi burne reakcije nevladinog sektora zbog kontrole novca, kao i reagovanje ambasade Sjedinjenih Država da "deluje da je reč o selektivnoj akciji" Uprave za pranje novca, Aleksandar Vučić kaže da je kod nas uvek sve politika.

Preporučujemo:

Ukazao je da ne može biti razlika kad je reč o primeni zakona. U tom kontekstu kaže da ga je jutros nazvao jedan od ministara i pitao zašto je i on na spisku Uprave za sprečavanje pranja novca.

Primećuje i da je uvek potrebno da se "digne dreka" kako bi se dobilo više novca od donatora.

- Kad god su navodno ugroženi, stigne im malo više para - kazao je Vučić, komentarišući reagovanja nevladinog sektora.

Kako je kazao, on do sada nije to komentarisao, ali čekao je da ponovo bude proglašen krivim za nešto što se događa u Srbiji.

Komentarišući kako se u svemu vidi njegova krivica, uz besmislene argumente, pozvao se na primedbu Milana Antonijevića iz Fondacije za otvoreno društvo da će spomenik Stefanu Nemanji imati "okrenutu pozadinu satu na železničkoj stanici".

- Zamislite, okrenućete pozadinu...Pa šta da radimo za Knezom Mihajlom, čiji je spomenik okrenuo pozadinu Narodnom muzeju? Šta da radimo sa spomenikom Pobednika, kome je okrenuta pozadina celom Beogradu? I oni koji su bili protiv fontane na Slaviji - da ih je pitao neko šta fali fontani, niko ne bi znao da kaže, iako je prethodni kružni tok bio ružan - objašnjava Vučić i dodaje da morate da se naviknete da uvek budete krivi.

- Da li morate uvek da mrzite sve u ovoj zemlji - upitao je Vučić, misleći na nevladin sektor.

Pročitajte još: