VEST ODJEKNULA KAO BOMBA Svetski mediji bruje o Srbiji zbog plana predsednika Vučića

Postoji plan

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić , Foto: Printscreen

Mediji širom sveta, uključujući i Njujork Tajms, preneli su danas vest o planovima predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ponudi pet milijardi evra zajmova i subvencija preduzećima u borbi sa ekonomskim uticajem koronavirusa.

Mediji, od američkih poput US news, preko turskih kao što je konzervativni Yani Safak, čiji dnevni tiraž prelzi 100.000 primeraka, kenijske televizija EBRU, portala u Kejptaunu, Indiji, Kandi - uključujući i Regina leader post, osnovan 1883, pišu i da Srbija planira da isplati jednokratnu pomoć od 100 evra za svakog državljana starijeg od 18, odnosno za oko 5 miliona ljudi.

Svi oni, uključujući i kiparski jedini dnevni list na engleskom, pokrenut 1945. godine, prenose Rojters, koji piše o programu oporavka, koji je predsednik Srbije najavio sinoć.

Prema planu, dogovorenom sa Međunarodnim monetarnim fondom, javni dug Srbije ne bi trebalo da pređe 60 odsto BDP-a, sa 52,4 odsto na kraju 2019, prenose Vučićeve reči po Rojtersu i njegovu poruku da će Srbija "imati problema, ali manje nego drugi", svetski mediji.

Uz te činjence o stanju u ekonomiji i planovima za njen oporavak, u vesti je navedeno da je Srbija, da bi suzbila širenje epidemije, uvela stroge mere, uključujući vanredno stanje i preko noći "zaključavanje" za sve.

Takođe, tu je i vest da je do sada u Srbiji umlo 13 ljudi, od 7 miliona stanovnika, a da ih 741 je zaraženo.

Povezane vesti

 • Korisnik: Milan Pantic
  31/03/2020 - 12:04
  Dok se mi borimo protiv virusa CNN=N1 TV preuzima najbolje novinare RTS-a i siri svoju delatnost u podrivanju mira u Srbiji. Ako je registrovana u inostranstvu i bombardovala nas u ratu valjda ne moze sada konstantno da raste i ceka svoju priliku da nas svadja. Cenim svaku opoziciju ali je ovo vece od opozicije, ovo je poziv na nemir! Podrzavali su upade u RTS a bunili se protiv letaka u njihovom dvoristu! Kolege novinari! U kojoj zemlji na svetu je strani kanal na prvom mestu!?
 • Korisnik: Sanja
  31/03/2020 - 08:32
  Odličan plan za oporavak privrede.
 • Korisnik: Jelena
  31/03/2020 - 08:25
  Definitivno, dobili smo plan na kome mogu mnogi da nam pozavide.
 • Korisnik: Stefi
  31/03/2020 - 08:18
  Srbija ovim dokazuje da je ekonomski stabilna zemlja i što je još bitnije, dajemo dobar primer svetu.
 • Korisnik: M Novosel
  31/03/2020 - 07:16
  Pa mnogi nisu očekivali da će Srbija predložiti ovako dobre mere kako bi se izvukli iz ove krize.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi