Aleksandar Vučić
printscreen
Aleksandar Vučić

printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

Vučić je istakao da su odnosi Srbije i SAD u potpunosti otvoreno i da naša zemlja zna "na čemu je".

- Imamo različita gledišta po pitanju statusa Kosova, ali hvala im na tome što žele da saslušaju našu stranu i da razumeju naše probleme. Uvažavaju nas i pokazuju poštovanje prema nama, i želju da Srbija i SAD budu saveznici kakvi su nekad bili - kaže Vučić.

Vučić je istakao da je politika Srbija postepena izgradnja boljih odnosa sa SAD.

- Zamolio sam naše domaćina da nam pomognu i da razumeju. Da gradimo ekonomske odnose i da polako rešavamo naše međuetničke odnose. Nekada su portrebne decenije i stotine godina da se reše neka neprijateljstva - kaže Vučić.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

"Zahvalan sam američkim zvaničnicima na jasnom stavu i na tome što žele da čuju Srbiju i da razumeju naše probleme. Hvala im što nas uvažavaju i pokazuju tu vrstu poštovanja. To je za Srbiju od velikog značaja. Ovde je u pitanju politika postepene izgradnje boljih odnosa, zamolio sam našeg domaćina gospodina @secpompeo da razumeju poziciju Srbije i da nam pomognu da različitim mehanizmima našu ekonomiju i našu politiku i sve druge sfere unapređujemo zajednički. Da polako gradimo odnose prijateljstva i poverenja. Amerika nam je potrebna kao prijatelj. Važno je da gledamo u budućnost." . . . " I am grateful to US officials for their clarity, willingness to listen and receptive attitude towards our problems. During the entirety of our trip to the US, we were welcomed and always treated with respect – key to building better relations. I asked our host @secpompeo to understand Serbia’s position and support us as we work to strengthen our economy and improve our policies. We need America as an ally and we are working together to slowly build up the relations of friendship and trust. As we continue to thrive, it is important that we continue to look to the future." - President of the Republic of Serbia Aleksandar Vučić met with the US Secretary of State @secpompeo

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 2. Мар 2020. у 5:20 PST

Predsednik Srbije ističe da je svestan kolika je razlika između SAD i Srbije, kao i da nam je potrebna saradnja sa Vašingtonom.

- Moramo razumeti da su oni mnogostruko moćniji od nas. Ima tu mnogih koji kažu: "E što im nisi opsovao?!" Ja ne mogu da opsujem. Ne zato što sam nogo fini već zato što bih naneo štetu svojoj zemlji - ističe Vučić.

- Mogu da zamolim, zahtevam, tražim, da kažem ono što mislim. Nama je Amerika potrebna kao prijatelj. Nama je Amerika potrebna kao prijatelj. Ne možemo se sukobljavati sa njima i nemamo razloge za to - kaže Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da ga očekuje još sastanaka i zahvalio se svima zbog velikog uvažvanja i poštovanja koje su ukazali Srbiji.

 

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

"Hvala na tome što jednoj maloj zemlji kao što je Srbija pridajete značaj i pokazujete poštovanje." - Predsednik Vučić sastao se sa @secpompeo, državnim sekretarom #USA

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 2. Мар 2020. у 6:22 PST

 

Komentari (2)

ObicnaBaba

02.03.2020 17:59

Sad smo culi direktno sta hoce nasi neprijatelji, sad idemo NA ISTOK da se dogovrimo sa NASIM PRIJATELJIMA I BRACOM da vidimo sta nam je ciniti (rezolucija 1244 mze samo jos plus plus-citaj izlazak na more.

Slavica

02.03.2020 19:22

Nemamo razloga za sukob a dobra saradnja svima ide u prilog.