Obraćanje predsednika Vučića u Palati Srbija
Alo
Aleksandar Vučić

Printskrin

Aleksandar Vučić, Foto: Printskrin

- Doneli smo odluku o proglašenju vanrendog stanja na teritoriji cele Srbije. Odluka stupa na snagu u ovom trenutku. odluku nismo doneli lako -počeo je predsednik. 

- U Srbiji danas imamo još dva obolela, nemamo smrtnih slučajeva, nema sumnje u danima koji dolaze da ćemo se suočiti sa tim. Preduzećemo najteže mere. Prošli smo kroz teške krize. Ovo će biti najteža bitka za naš narod. Naši stari su meta ovog žestokog napada. Želim da u ime Republike Srbije izjavim saučešće svim našim evropskim prijateljima, kojima želim da izađu iz ovoga, našoj španskoj braći takođe. 

- Neće stradati naša deca, stradaće naši roditelji...Dragi penzioneri, ne moram da vam govorim koliko vas volim. Ne izlazite nigde, biće problema u svemu ovome. molim vas da ostanete u svojim domovima...vi ste meta ovog napada  -rekao je predsednik obraćajući se narodu. 

Nadam se da smo molbama nešto postigli prethodnih dana, molim i mlade i nas sredovečne da ne idu kod starih. Svim ovim što govorimo, štitimo vas najstarije. 

Obraćanje predsednika Vučića u Palati Srbija

Alo

Obraćanje predsednika Vučića u Palati Srbija, Foto: Alo

Od sutra nema škole, nema vrtića, nema fakulteta, sve se zatvara, nema treninga, nema sporta, nema teretana, da ne objašnjavam zašto. Zatvara se život da bismo sačuvali život, da bismo zaštitili naše stare. 

Što se snadbevanja tiče, imamo za 100 odsto uvećanu potrošnju. Razumem strah da se ljudi osećaju sigurno, ali ne znam kako da vam objasnim, nema potrebe. mi nemamo problem ni sa brašnom, ni sa uljem, ni sa šećerom. biće vam otvorene prodavnice. 30.000 maski ćemo obezbediti na dnevnom nivou. 

- Uputio sam pismo predsedniku Siju u nekoliko navrata sam ga nazvao bratom, ne samo meni lično, već i prijatelj naše zemlje.

Od sutra ćete videti Vojsku Srbije pored najvažnijih objekata, policija će raditi važan zadatak, ko bude kršio izolaciju dobiće 3 godine zatvora. Važno je da upoznam građane sa zakonom. 

Takođe, ko bude dolazio u Srbiju, moraće da ostane 14 dana u karantinu, svako narušavanje tog pravila, značiće odmah kaznu do 3 godine zatvora. Ovo radimo da bismo spasili zemlju. 

- Na kraju želim da kažem predaja nikada nije bila opcija za zemlju, borićemo se i pobedićemo, živela Srbija - rekao je vučić na završetku obraćanja. 

On je u obraćanju naveo i sledeće:

- Kupili smo 5 miliona maski od Kine, nabavili smo respiratore. Neću da kažem odakle, pa me streljajte kad se sve ovo završi. U sredu stižu respiratori - naveo je Vučić. 

Takođe je zamolio naše ljude da ne dolaze u Srbiju, kao ni turiste da ne dolaze u našu zemlju. 

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Podsetimo, do 18 časova u našoj zemlji je potvrđeno 48 slučajeva pozitivnih na koronavirus.

Naglašeno je da su u nacionalnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano ukupno 283 osobe.

Podsetimo, predsednik je u subotu uveče primio procenu Ministarstva odbrane da rizici i pretnje povodom pandemije korona virusa zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadležnosti predsednika Srbije.

 

Komentari (5)

Rade

15.03.2020 20:41

Mere koje su doneli državni organi su za dobro svih gradjana i zbog toga svi treba da se potrudimo da ih ispoštujemo.

Tija

15.03.2020 20:58

Najvazniji okvir za suzbijanje virusa. Nije otislo predaleko ali bolje spreciti. Gradjani sada moraju biti disciplinovani i pridrzavati se donetih mera.

Marija

16.03.2020 09:07

Ispravna mera nase Vlade.Sadu su svi gradovi na velikom ispitu da se organizuju za pomoc starijim i bolesnim gradjnima,Lokalne samouprave bi trebalo da na lokalnim televizijama bar na jednom kanalu na jezicima sredina u odredjeno vreme emituju vesti koje su specificne za svaki grad i okolinu,ZA SADA CUTE u Subotici, a to nije pohvalno,Gradjani treba da slusaju struku i da se odgovorno ponasaju.Uz Boziju pomoc, struku i disciplinu gradjana bice to podnosljivo i pobedicemo i ovu situaciju.

egegeg

16.03.2020 12:47

Penzioneri ne trebaju da prave probleme!

vccv

16.03.2020 12:51

Penzioneri ne trebaju da prave probleme!