Aleksandar Vučić
Printscreen/ Tanjug
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare posle zasedanja kriznih štabova rekao da ono što se primećuje kao pravilnost u prethodna tri dana, to je da veći procenat pozitivnih dolazi iz četiri sredine – Beograda, Ćuprije, Čačka i Valjeva.

On je i dodao da ako u narednih 14 dana ne priđemo nikome na dva metra, nema više zaraze.

"Nekako Niš posle mnogo teških slučajeva i posebno posle cele priče o Luganu, nekako nam se čini, iako ne isključujemo mogućnost dodatne zaraze, stabilizuje se", kazao je Vučić.

U Ćupriju je, navodi, poslata sva moguća oprema i lekari, kao i u Valjevo i da će se pomoći i Čačku.

"Obavio sam razgovore sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Već sutra će prvi 'iljušin' sa opremom i osam lekara, i ljudima koji dezinfikuju objekte, ulice, sa svojom opremom, medikamentima doći u 11 sati. Čini mi se isti paket kao za Italiju, što od nas zahteva punu zahvalnost Ruskoj Federaciji i ruskom predsedniku Putinu", kazao je Vučić.

Ukrajina, korona

Shutterstock

Ukrajina, korona , Foto: Shutterstock

Imao je, navodi, odličan razgovor i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

"Predsednik Makron je rekao: Aleksandre, imate podršku Francuske i to tako kaži narodu Srbije, i ti lično i tvoja zemlja. Ja sam molio predsednika Makrona da zamoli 'Sanofi' da nam oni dostave 50 kilograma sirovine za hidroksihlorokin da bismo mi mogli sami da ga pravimo ovde u 'Galenici'. Trudimo se, kao što vidite, da što više stvari proizvodimo sami i Makron je rekao da će nam u narednih 48 sati odgovoriti", kazao je predsednik Vučić.

Od 8. ili 9. aprila prvi put će Srbija biti u stanju da proizvodi maske za sopstvene potrebe.

"Trudimo se da te materijale možemo sami da proizvodimo. Zato bi za nas bilo od presudnog značaja da u serijskoj proizvodnji proizvodimo hlorokin, i verujem da će predsednik Makron zaista, kao veliki prijatelj Srbije, pronaći načina da nam po tom pitanju pomogne", naglasio je Vučić.

Komentari (3)

Vuja

03.04.2020 11:03

Non stop se iznose podaci za Beograd koji je teritorijalno gledano sačinjen od velikih gradskih i prigradskih opština sa velikim brojem stanovnika koji daleko prevazilaze broj stanovnika Ćuprije, Valjeva, Čačka.... Dajte podatke po beogradskim opštinama, kao i za prigradske beogradske opštine . Lazarevac , Obrenovac, Mladenovac.

Sloba

03.04.2020 14:40

Ja zaista ne znam zasto komplikujemo stvari. Ako treba, a struka kaze da treba, onda uvesti kolektivni godisnji odmor od 14 dana, za sve u zemlji, osim za vojsku, policiju i zdravstvo plus policijski cas kao sto je sada, i TACKA !! (Za pravosudni sistem ovo ne vazi - oni i onako nista ne rade, ali im treba zabraniti izlazak iz kuce - 24 h)

Nislijka

03.04.2020 18:26

Ljudi, a što se napokon ne dozovemo pameti? Pa nećemo pomreti od gladi. Što ne bi pokušali 14 dana da ne izađemo? Neka stane sve, ali ostaće nam životi, naše dece, pa i naši.