Ne prihvatamo ucene Prištine, imaćemo najveći rast u Evropi

Alo.rs/N.A. | vesti 2020-05-06 19:57:54 2020-05-06 19:57:54

Predsednik Vučić uključio se u Dnevnik RTS

Printscreen

 

Predsednik Vučić govorio je o evropskom putu Srbije.

- Ja sam govorio među poslednjima, imao sam priliku da sve čujem, da bih na kraju rekao mišljenje Srbije. Srbija ne očekuje probleme, imaćemo najveći rast u celoj Evropi, a to očekujem i sledeće godine. Mi bismo želeli da se više govori o procesu proširenja. Srbija želi da bude EU, rekao je Vučić.

- Ja znam da svi vole da kažu: "Eee, baš ćemo mi biti najbolji", e pa bićemo najbolja zemlja u Evropi.

- Srbija je dobro prošla kroz krizu, imali smo veliki broj povratnika. Jedna smo od najstarijih nacija u Evropi. Uspeli smo zahvaljujući što je Srbija otvorena za saradnju sa svima. Nikome se ne dodvoravam i ne ulizujem, Kina I Rusija su naši prijatelji, rekao je Vučić. 

Jedini bez negativnog rasta 

- Jedini u Evropi nećemo imati negativan ekonomski rast. Ne znači da ćemo biti bogatiji od Nemačke, ali govori da smo na dobrom putu. 

- Tražimo više grantova, dobili smo u značajnoj meri. Uspećemo u tome. Ekonomska buućnost Srbije je dobra, verujem u hrabrost, za značajnije političke odluke. Pustite korekciju granica, nismo još seli da razgovaramo. Ono što su Albanci rekli je priznanje po svaku cenu. Ja ne mogu da priznam nezavisno Kosovo. Ako u Srbiji ima takvog, uzmite ga. 

O izborima

 

Expand player
Pogledajte više