Aleksandar Vučić
Alo!/Marko Metlaš

 

Aleksandar Vučić

Alo!/Marko Metlaš

Aleksandar Vučić , Foto: Alo!/Marko Metlaš

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pričao o svojim neostvarenim željama, porodici, šta ga noću drži budnim i mnogim drugim temama.

General Džim Matis je jednom prilikom, na pitanje: "Šta vas noću drži budnim?", rekao "Ništa! Ja druge držim budnima". Predsednik Vučić je na pitanje šta njemu izaziva nesanicu i koga od saradnika ne može da probudi u tri ujutru, rekao sledeće:

- Teško da bih nekoga našao u tri ujutru... Nisam od onih koje drugi drže budnim, ali imam nesanice. Matis je mnogo moćan i važan čovek, a ja... Pa ne spavam zbog raznih problema, to ne možete u jednoj rečenici ni da spojite.

- Tad ih sve i zovem! Dačić je tu najpametniji. Navije sebi sat za pola sedam da bi meni odgovorio, i onda nastavi da spava – rekao je Vučić kroz smeh.

Preporučujemo i:

Vučić je rekao da ga ne dotiče kada ga politički neistomišljenici vređaju.

- Kada nekog na taj način vređate ili govorite o fizičkom izgledu, onda vam je jasno kakve argumente imaju - rekao je Vučić.

On je skrenuo pažnju na velike uspehe koje je Vlada ostvarila, i tom prilikom govorio o građevinskim projektima u prestonici koji su na ponos naše zemlje.

- Pogledajte kako nam izgleda Beograd na vodi, sa ove strane koja je mnogo lošija, ni iz čega. Zamislite ovu zgradu, toranj će da bude duplo viši od nje. Zamislite kakav će to novi "benčmark" da bude. Na prvih deset spratova biće hotel "Sent Ridžis", a gore će biti stanovi. Ljudi će moći da kupe stan gde je najskuplji kvadrat, pa gotovo u ovom delu Evrope. Gore će da bude vidikovac, osmatračnica s restoranom gde ćete moći da vidite ceo Beograd i to će brzo da bude gotovo. Pored toga je šoping mol, koji će biti najveći u jugoistočnoj Evropi - rekao je Vučić, i zatim otkrio kakvi su planovi za zgradu generalštaba koja je srušena tokom bombardovanja 1999. godine.

"Oblači se ko Makron"

Na konstataciju da je dobro stilizovan i da pazi šta nosi, Vučić je rekao da je samo poslušao savete drugih. - Nisam uopšte stilizovan, rekli su mi samo – belo i teget, kupio sam šest teget odela, deset belih košulja i imam deset teget kravata... I samo to, ništa drugo ne nosim. Tako su mi rekli stilisti, još pre nekih godinu dana, i ja to još uvek nisam promenio. Rekli su – pogledaj Makrona, koji je najbolje obučen, ima 15 teget odela, belih košulja, kravata... Ja nisam ni primetio, da ste mi rekli sto puta ne bih razumeo.

Predsednik je rekao da u trenucima opuštanja sa prijateljima ili saradnicima voli da popije "od čaše do flaše vina", ali i da tada pričaju o poslu.

- Ponosan sam na srpska vina. Nije pitanje sorte, volim sva vina, važno je kako ćete to uz hranu da podesite. Ne možete uz istu hranu da pijete sovinjon blan ili kaberne sovinjon. Ili šardone i merlo. Ali sam ponosan na srpsku vinsku industriju, to je industrija koja najbrže napreduje.

Vučić je rekao da mu nedostaje da provodi vreme sa najmlađim sinom Vukanom, i otkrio kako nadoknađuje vreme koje provede na poslu sa Milicom i Danilom, koji su stariji.

- Danilo je veliki, on samo da čuje tatu, kao ja moje roditelje. Više mu nisam potreban ni za šta. Ili svrati tata tamo gde on radi pa da popijemo čašu vina. A s Milicom, ona je strašno odgovorna i ona će biti izuzetno uspešna. Vrlo je čvrsta, jaka i strahovito sposobna. A što se Vukana tiče, on je sada u fazonu malog ratnika. Sad samo nosi mač. I ono što sva deca vole da gledaju, "Pepa prase" i ta čuda, on to ne gleda ni minut. Ali da uzme mač, da se naroguši i da se bori. Drveni mač naravno - rekao je Vučić, i dodao da će svako od njih da bira svoj put u životu, i da ne moraju da se bave politikom.

S obzirom da će predsednikova ćerka Milica uskoro da krene na fakultet, Vučić je rekao da je dobila više ponuđenih stipendija iz inostranstva.

- Ja ne bih voleo da ide, a sad... Ona je ta koja će da izabere svoju budućnost. Ja ne volim kad neko dugo ostaje sa roditeljima, do svoje 35. ili 40. godine. Osamostali se dete, razmisli šta želiš da radiš, to je tvoj izbor, tvoja budućnost. Šta god da odluči, videćemo - rekao je predsednik, i naveo da su Milica i Danilo potpuno različiti.

Aleksandar i Danilo Vučić

printscreen

Aleksandar i Danilo Vučić, Foto: printscreen

- Kad pitam: "Milice, ajde mi reci da si dobila neku slabiju ocenu, da znam jel sve u redu", ona kaže: "Tata, imaš ti svog sina za te problematične stvari, mene ostavi na miru" - rekao je Vučić kroz smeh, i dodao:

- Potpuno su različiti, potpuno su drugačiji, različite sfere interesovanja. Milica ruski govori bolje nego srpski ili jednako, engleski kao ruski. Nemački sve bolje i ako bude išla u Nemačku onda će joj i nemački biti kao maternji. Ali ako ode, nemam pojma.

Na pitanje koja mu je najveća neispunjena želja, predsednik je rekao da bi voleo da trenira klince, i to u nekom malom klubu.

- Ne postoji ništa lepše nego kad subotu i nedelju provedete s mladim igračima, s nekom decom koju nešto možete da naučite. Ali za to moram da upišem Višu trenersku pa mi je to plan u narednom periodu. Možete da pratite i kako ću da polažem ispite. Samo su mi sad rekli da tu ima nekih problema, drugačije je to nego što je ranije bilo. Nešto tog tipa bih da upišem, pa ako to uspem, možda jednog dana ostvarim svoj san...

Pročitajte još: