Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gost Novog jutra TV Pink.

O ubistvu Kasem Solejmanija, šefa iranskih snaga "Kuds"

- To donosi mnogo neizvesnosti u svetu, zaključio je Vučić

- Suština brojnih napada na nas je zato što vodimo svoju politiku, a ne tuđu. O našoj politici odlučuju građani Srbije, a ne Brisel, Amerika, Moskva. Zbog toga plaćamo cenu, ali mi nikome ne polažemo izveštaje, što se dešava po prvi put u istoriji, naglasio je predsednik na Televiziji Pink.

- Moramo da se borimo, da penzioneri imaju veća primanja. Izgradili smo u Beogradu dva fantastična mosta, mnogo sam srećan zbog toga. 

Predsednik Vučić o slučaju Jovanjica

- Niko, nikada iz porodice Vučić nije bio u kontaktu sa tim čovekom. Fabrikovana je afera. I moj brat i ja smo spremni za poligaraf, rekao je predsednik.

O pobunama u Skupštinama u regionu

- U BiH su napravili haos zbog tih NATO zastavica, u Crnoj Gori su već ljudi imali razlog, pobunili su se zbog zakona koji im menja i prošlost i budućnost. U Srbiji već došla je dvojica divljaka, batinaša, koje je poslao Đilas. Ja verujem da niko od njih ne zna ni šta je bilo tada na dnevnom redu, oni su samo došli da prave nerede - objasnio je predsednik Srbije, pitajući se šta bi se desilo da je to bilo u Jelisejskoj palati.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Kazao je da Srbija pomaže Srbe u Crnoj Gori da opstane na svojim ognjištima.

- Mi da ratujemo nećemo, mi da se sukobljavamo sa vama nećemo, mi samo želimo da budemo sa svojim narodom. Niko sinoć nije ni pokušao da uđe u zgradu ambasade Crne Gore, ali dobro. Jedini način je da izigravaju žrtve, jer znaju šta su uradili sa novim zakonom. Mi želimo da imamo dobre odnose sa bratskom Crnom Gorom. Mi samo želimo da imamo veće prosečne plate nego što imaju oni i da ih na ekonomskom putu sustignemo.

- Pokušali su sve vreme da govore da sam se dogovarao sa Milom Đukanovićem, pa kad su shvatili da su pogrešili stali su i začudili se o čemu se radi - kazao je Vučić.

- Dovoljno je da vidite sinoć duel u Hrvatskoj. Mislim da to govori koliko je Srbija danas snažnija i važnija danas. Kada vas vređaju u Hrvatskoj, ja razumem zašto je to. Zato što ih je Srbija na diplomatskom planu porazila 2015. godine - rekao je Vučić i dodao da Srbija stiže Hrvatsku u ekonomskom jačanju.

- Ovo nije radna, a ni zvanična poseta Crnoj Gori. Imajući u vidu trenutak u kom se sve dešava. Pa sam Milo Đukanović je više puta bio u Beogradu, da ne kažem bar 50 puta. Ne znam zašto je problem da ja odem u Crnu Goru, zato postoji histerična nervozna. Pada im poseldnji bastion laži, naglasio je predsednik Vučić.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u narednih 24 ili 36 sati biti doneta odluka o tome da li će ići u Crnu Goru.

- To je moja želja, da budem sa našim narodom. Predsednik sam da bih rešavao probleme i da bih bio sa našim narodom kada mu je teško. Badnji dan i Božić najradosniji su praznici, vreme za praštanje i mirenje i vreme kada treba da pokažemo jedinstvo. Ne želim da provociram, već samo da kažem da mi je drago što sam sa našim narodom - kaže predsednik za Pink.

- Moramo pokazati slogu i jedinstvo. Začudio sam se kada sam video kako histeričnu kampanju vode pojedini mediji. Dočekivao sam Božić u Gračanici, ali i u Zagrebu u Sabornoj crkvi, ali je to moja želja, moj posao. Moramo da pokažemo jedinstvo, rekao je predsednik Vučić.

- Ne želim da se izvinjavam, ja nisam toliko dobar kao Tadić. Kada su videli da Srbija napreduje, onda su okrenuli svoju politiku. Nisam spustio nijednom glavu kada su me napadali u Srebrenici. Kada ste predsednik Srbije, ne smete pokazati nikakvu crstu straha. Na Kosovu sam obišao skoro sve opštine u kojima borave Srbi. Na Severu Kosova sam bio milion puta, gde god je naš narod ugrožen moram otići, rekao je predsednik Vučić.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

- Dovoljno je bilo da pogledate medije u Hrvatskoj, videćete da nije Srbija glavna tema, nego samo je. To samo govori koliko je Srbija danas snažnija i jača nego ikada. Ne bih da pominjem te političke kandidate, da im pomažem uoči izbora, to je zato što smo ih na diplomatskom planu sustigli.

Gostujući u jutarnjem programu predsednik Vučić govori o aktuelnim temama, planovima i izazovima koji očekuju Srbiju u 2020. godini.

Komentari (10)

Sara

03.01.2020 11:58

Predsednik Vučić je uvek spreman za poligraf za razliku od Đilasa, Jeremića...

Konte

03.01.2020 11:58

Nas predsednik je hrabar covek.

Marija

03.01.2020 14:05

Tako se brani istina od svih onih koji zele lazima da napadaju cast, ugled i kvalitetne rezultate za drzavu i narod predsednika Vucica!

fera

03.01.2020 17:21

naravno da Vuciceva porodica nema nikakave veze sa kriminalcima ...to opozicija rasipa lazi

Nikolija

03.01.2020 19:03

Niko nije ni poverovao u ovu aferu, obicna laz opozicije.

ivan

03.01.2020 20:10

Sramno je napadati Pretsednika Vucica porodicu,naravno da oni nemaju nikakve veze sa ti. Opozicijo dokle vise lazi i klevete...

ivan

03.01.2020 20:12

Nas predsednik Aleksandar Vucic je veoma hrabar covek...

Nora

03.01.2020 20:23

Samo zele da naskode vasoj reputaciji i uspehu koji ste napravili.Sitne duse,razni manipulatori....uz predsednika smo!

mirno

03.01.2020 21:29

Opozicija najbolje zna kako se laze i pravi vestacka afera...

hello

03.01.2020 21:33

Neka prestane vise ta lajava opozicija da napada porodicu vucic...