Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se uživo iz Brisela u TV program, rekavši da se jutros sastao sa Miroslavom Lajčakom i izaslanikom SAD Metjuom Palmerom rekavši da veruje da će biti rezultata o tri teme.

Vučić: Pričali smo o tome kako da se sutra nastavi dijalog

- Mi smo jutros stigli iz Vašingtona, nisam stigao da ispratim sve vesti iz Srbije, ne bih da govorim o onima koji Srbiju pljačkaju, i oni koji su razmišljali koliko će novca zaraditi od sekundi na RTS-u, postigli smo bolje rezultate nego što smo očekivali. I eto koliko ih narod voli, pokazali su građani u Šapcu. Videćemo da li će Izrael da prizna Prištinu, da vidimo kako će Jevriji da postupe, oni su naši prijatelji, mi razumemo političke igre. Nadam se da će tako i da ostane, neka još jednom razmisle o svojoj odluci. Borićemo se za Srbiju, za našu zemlju, da se narod na Kosovu i Metohiji oseća sigurno, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije posle sastanka sa evropskim i američkim zvaničnikom rekao je da se na sastanku razgovarao o tome kako da se sutra nastavi dijalog.

- Postoje tri ključne teme: nestale osobe, interno raseljena lica i ekonomija - kazao je Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da je poneo originale sporazuma iz Vašingtona i dodao da je to dobar sporazum za Srbiju i da nema problem da se time pohvali u Briselu.

- Da vidimo šta je dobro za sve, i Srbe i Albance - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Rekao je da je važno napraviti bolje ekonomske rezultate i da se ostvare bolje plate za naše ljude.

- To što neki žele da ostanu u prošlosti, to su njihovi problemi. Evropa vodi dijalog, to smo prihvatili još ranije i to je izglasano ranije... Ti razgovori nisu nikada laki. Mi smo danas razgovarali o konkretnim stvarima - naglasio je.

Odgovarajući na pitanja novinara o reakciji Lajčaka i EU o sporazumu u Vašintonu rekao je da Evropa želi da vodi razgovore i da oni žele da iskoriste deo onoga što je u Vašingtonu dogovoreno.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Vučić kaže da je važno je da imamo papir jer sada kada se pozove i Hoti u vezi malog Šengena to nije lako odbiti.

Đurić posle sastanka: Nekoliko važnih tema na stolu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, posle sastanka je rekao da je tema razgovora bila konkretizacija rada na budućim sporazumima, koji se tiču nestalih lica, otvaranje arhive terorističke OVK, o položaju interno raseljenih i da to zapravo predstavlja konkretizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

- Ključna stvar za nas je ta što očekujemo da će sada početi razgovori o konkretizaciji sporazuma o Zajednici srpskih opština, posle 7 godina čekanja da Priština ispuni svoj deo obaveza. Očekujem da će to biti ubrzano posle sastanaka u Beloj kući - rekao je Đurić.

Rekao je da nema sumnje da će Priština i u Briselu pokušati da na sto stavi međusobno priznanje, ali istakao da Beograd to neće prihvatiti, kao što nije ni u Vašingtonu.

Pročitajte još: