Udruženo napali Vučića, ali nisu demantovali njegove podatke!

Alo! / E. A. | vesti 2020-07-04 22:48:18 2020-07-04 22:48:18

Udružili se dušmani protiv Vučića i Srbije.

Tanjug

Pročitajte još:

Informacija da je Srbija po apsolutnim brojkama i po ukupnom broju urađenih testova na 100.000 stanovnika uradila najviše testova (do juče 426.981) na koronavirus u regionu, a u Evropi je među prve četiri zemlje, ispostavilo se, zasmetala je mnogima.

Ili im je možda još više zasmetalo to što je Vučić čitajući podatke za svaku zemlju regiona izneo i apsolutne brojke testiranja u njihovim zemljama (koje su možda želeli da sakriju). Najzanimljivije od svega je što niko od Crnogoraca, Hrvata i drugih koju su juče sručili salvu uvreda na Vučićev i na račun Srbije nije demantovao nijednu brojku koju je on izneo.

Đilas puca od mržnje i zlobe

I Dragan Đilas, lider dela opozicije u Srbiji, takođe se juče oglasio iznoseći najteže optužbe na račun predsednik Srbije:

- Vučiću, lično si odgovoran za svakog čoveka koji se zarazio i preminuo u poslednjih mesec dana - naveo je on.

U napad je prvi krenuo Boban Mugoša, direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

- Vučić treba da ostavi Crnu Goru na miru, sigurno ima većih briga i ne razumem njegovu potrebu da iznosi neistine na račun Crne Gore. Bolje bi bilo da ozbiljno shvati situaciju u svojoj državi i bolje bi bilo da ju je i ranije shvatio, jer ovaj virus predstavlja ozbiljnu pretnju. Da je to shvatio na vreme, sigurno bi situacija u Srbiji, a i u regionu, bila bolja - rekao je Mugoša.

Nedugo posle toga, hrvatski „Jutarnji list“ objavio je tekst „Srbija puca po šavovima, Vučiću puna usta Hrvatske“, iako je predsednik, budući da se izbori u toj zemlji održavaju danas, odbio da odgovara na novinarska pitanja u vezi sa Hrvatskom.

On je juče upitan za kritike iz Hrvatske u vezi sa praksom testiranja samo kazao da nije zainteresovan da odgovara na hrvatsku predizbornu kampanju, pošto se u nedelju tamo održavaju izbori.

Preporučujemo:

 

 

Expand player
Pogledajte više