Aleksandar Mirković
Foto: Beograd.rs
Aleksandar Mirković

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs

Šef odborničke grupe SNS-a Aleksandar Mirković izjavio je da Dragan Đilas nastavlja po starom - što više laži i izmišljotina, veće su šanse da mu neko poveruje i možda zaboravi ko je on zapravo.

- Čovek u čije vreme su se kriminalci slobodno šetali ulicama i bili ugledni investitori, čovek čiji su partijski saradnici i rodbina poznati narko-dileri, ponajmanje ima prava da drži moralne lekcije. Priča Đilasa o borbi protiv kriminala i slobodi medija, nekada i sada, ne samo da je licemerna, već i bahata.

Verujem da se svaki normalni građanin Srbije postidi kada sluša Đilasove žalopojke, čoveka koji se tokom vlasti obogatio na grbači građana, čije su firme u to vreme prometovale 619 miliona evra, čoveka koji je direktno i posredno upravljao svim medijima u Srbiji.

To je potvrdio i Savet za borbu protiv korupcije. Zaboravlja prebogati Đilas da je po zvaničnim izveštajima državnih nezavisnih tela upravo on bio gospodar svih medija, ali ne zaboravljaju građani.

O tome koliko je on bio uspešan gradonačelnik pokazuje i dug od 1,2 milijarde evra koji je ostavio iza sebe, duplo naplaćivanje vrtića roditeljima, ali i milionske replike i „Pazl gradovi“ koje je gradio.

Đilas je sada prešao na gatanje, gledanje u pasulj i kuglu, pa tako predviđa šta će se desiti za više od dvadeset dana, a istovremeno ne sme tada da proveri šta o njemu misle građani Srbije.

Umesto što širi mržnju i laži, bolje bi mu bilo da svoju politiku, ako se to uopšte tako može nazvati, proveri na izborima i kandiduje se. Neće to Đilas da uradi, jer je svestan šta će mu narod poručiti, te mu stoga i ne ostaje ništa drugo do gatanja i laganja, izjavio je šef odborničke grupe SNS-a Aleksandar Mirković.