Karađorđević i Bajden
Facebook
Bajden i Karađorđević sa suprugama

Facebook

Bajden i Karađorđević sa suprugama , Foto: Facebook

Zaboravljajući činjenicu da je Bajden izuzetno neomiljena ličnost među Srbima, koji mu nikada nisu oprostili što je podržao bombardovanje naše zemlje, Karađorđević ga je u svojoj objavi na Fejsbuku „kovao u zvezde“ i pohvalio se njihovim dugogodišnjim prijateljstvom uz dve zajedničke slike, nakon čega su pojedini građani, ali i neki političari, izrazili negodovanje.

Prestolonasledniku su, između ostalog, poručili da je obrukao i dedu i pradedu koji su dali živote za Kraljevinu, jer se diči druženjem sa čovekom koji je pozivao Albance da probude svoje pse rata i krenu u osvetu Srbima i koji se zalaže sa ukidanje samostalnosti Republike Srpske. Takođe, podsetili su ga da izbori u SAD nisu formalno završeni, jer zvanična pobeda Bajdena još nije proglašena, ističući da treba da se ugleda na šefa naše države koji je uputio samo protokolarnu čestitku Bajdenu, u kojoj je pomenuo čak i njegovog protivkandidata Donalda Trampa...

- Moja supruga princeza Katarina i ja ćemo uvek pamtiti izvanredno gostoprimstvo koje nam je porodica Bajden ukazala kao gostima u njihovom domu. Tom prilikom, u razgovorima o Srbiji sa tadašnjim potpredsednikom Džoom Bajdenom, ukazao sam na veličanstvene sposobnosti srpskog naroda i lepotu zemlje. Sećam se divnih odnosa koje su moj otac Kralj Petar II i deda Kralj Aleksandar I imali sa Sjedinjenim Državama i verujem da će isto biti i u godinama koje dolaze - napisao je, između ostalog, Karađorđević.

Karađorđević i Bajden

Facebook

Karađorđević i Bajden , Foto: Facebook

Milica Đurđević Stamenkovski iz Srpske stranke „Zavetnici“ odmah mu je u komentaru poručila da „nije strašno što ne govori srpski, koliko je strašno to što ne misli srpski“.

- Srbi su svoje dinastije birali iz naroda i nismo dopuštali da nam ih drugi nameću. Krune smo na glave stavljali samo onima koji su bili spremni da tu istu glavu polože za Srbiju. Nažalost, što reče jedan moj prijatelj, evo šta Zapad uradi od Srbina. Pošalješ u London Karađorđevog potomka, a dobiješ Bajdenovog sabrata - navela je ona, a onda su komentari ispod njegovog posta na Fejsbuku počeli da se nižu. Za samo sat vremena bilo ih je na hiljade i svi su bili negativni.

- Jel’ se sećate kad je Bajden zagovarao bombardovanje Beograda i rušenje svih mostova na Drini? Mislio sam da bar malo volite srpski narod, ali vas u stvari baš briga za njega čim podržavate ovog idiota. Šta reći osim, čega se pametan stidi, Karađorđević se ponosi... - jedan je od komentara.

Preporučujemo:

- Nosite se i vi i Bajden. Našli ste prijatelja za primer. Pa ovo je jedan od top pet najvećih, osvedočenih srbomrzaca. Ne verujem šta ste objavili - bio je besan drugi korisnik Fejsbuka.

- Vaše Veličanstvo, uz sve dužno poštovanje, majstor ste da sami sebi pucate u koleno pred sopstvenim narodom... Baš tužno - zaključio je treći.

U ostalim komentarima pozivali su ga da napusti Srbiju, ali i „zaključili“ da mu je Bajden prilikom jednog razgovora sigurno rekao „Još samo da od tebe napravim kralja i sa srpstvom je gotovo“.

Razapeli ga zbog slike sa Frimenom!

Karađorđević je i nedavno razbesneo građane kada je objavio fotografiju sa holivudskim glumcem Morganom Frimenom uz komentar: „Fantastičan glumac, koga veoma cenim i koji je izuzetna i prijatna osoba“. Stotine njih su u komentarima pitale prestolonaslednika da li shvata da veliča čoveka koji važi za osvedočenog srbomrsca i da li je upoznat s tim da je njegov prijatelj prilikom posete Sarajevu označio Srbe kao glavne krivce za ratove devedesetih, a srpski narod označio kao genocidan.

Zorana se prva ušlihtala

Ministarka Zorana Mihajlović napravila je skandal kada je, mimo svih protokola i pravila, potrčala pred rudu i pre predsednika Srbije Aleksandra Vučića uputila čestitku novoizabranom američkom predsedniku Džou Bajdenu. Na njemu čestitku ubrzo je reagovao Vladimir Đukanović, narodni poslanik i član Predsedništva SNS-a.

- Oduvek sam govorio da je dužnost svih čestitih ljudi da se borimo protiv ovakvih nesrećnih pojava u našoj državi - napisao je on na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

Pročitajte još:

Komentari (3)

VUK

12.11.2020 07:23

Od kada sam ja rekao da tu pobegulju i licemera treba isterati iz Srbije!

Mile Jagodinac

12.11.2020 09:06

Šta je učinio za Srbiju od kada došao, za vreme korone.

kolja

12.11.2020 10:35

ja da sam se pito nebi ti ni doso.