Albanski lobista Danijel Server zapretio Vučiću: Ako ne priznaš Kosovo, čekaju te teški dani! Bacićemo Srbiju na kolena!

Alo.rs | vesti 2020-09-04 10:42:45 2020-09-04 10:42:45

Nova pretnja predsedniku Srbije

EPA

- Ako ne prizna Kosovo, to će staviti Srbiju u tešku poziciju, biće suočena s konstantnim problemom koji naginje ka nacionalističkoj strani i to može biti prepreka za članstvo u Evropskoj uniji. Vučić bi mogao tražiti zauzvrat nešto od EU, možda bi tražio novac od SAD-a ili možda brži ulazak u EU, Priština vrlo malo može dati Srbiji što nije već dala. Razmena teritorija bi dovela do etničkog čišćenja, ne samo u Srbiji i na Kosovu nego i u Bosni, Makedoniji i moglo bi uticati na Moldaviju, Gruziju, Ukrajinu. Zašto bismo to radili - kazao je Danijel Server.

Preporučujemo:

Danijel Server je služio kao ministar-savetnik američkog Stejt departmenta. Bio je zamenik šefa misije i otpravnika poslova u američkoj ambasadi u Rimu od 1990. do 1993. i od 1994. do 1996. godine, specijalni izaslanik i koordinator za Bosansku Federaciju. Tokom ovog objavljivanja, Server je posredovao između Hrvata i Bošnjaka i pregovarao o prvom sporazumu postignutom u mirovnim pregovorima u Dejtonu. Između 1998. i 2010. godine Server je bio potpredsednik Američkog instituta za mir i služio je sve, osim godinu dana svog mandata kao potpredsednik za operacije mira i stabilnosti u USIP-u.

Ukratko, Danijel Server je jedan od najagresivnijih antisrpskih NATO jurišnika iz devedesetih godina. Reč je o osobi umreženoj sa raznim američkim obaveštajno-političkim i sličnim strukturama, sa renomeom eksperta za "srpsko pitanje". Radi se o čoveku koji nam je izrazito nenaklonjen, ali i dalje nije bez izvesnog uticaja bar na neke aspekte politike koju prema nama vodi Vašington.

Pročitajte još:

Expand player
Pogledajte više