Donald Tramp
Tanjug/AP
Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

* Džon Retklif, kongresmen iz Teksasa

* Izvisio za nominaciju direktora Nacionalnih obaveštajnih službi

* Povukao se zbog navodne nefer utakmice

Kakav preokret! Džon Retklif, kongresmen iz Teksasa, praktično je viđen kao novi direktor Nacionalnih obaveštajnih službi, kada su putem društvenih mreža počeli da slave gotovo svi Albanci jer je pomenuti političar poznat „kao veliki prijatelj Albanije i Kosova“.
Međutim, iako je sve praktično bilo gotovo, američki predsednik Donald Tramp je iznenada saopštio da je „povučena nominacija Retklifa“ i to, kako je naveo, zbog nepoštenog medijskog izveštavanja o kongresmenu iz Teksasa.

„Džon je odlučio da ostane u Kongresu, gde je odradio izvanredan posao predstavljajući ljude iz Teksasa. Uskoro ću objaviti ime novog kandidata za mesto direktora Nacionalnih obaveštajnih službi. Naš veliki republikanski kongresmen Džon Retklif bio je nefer tretiran od strane velikih mejnstrim medija. Objasnio sam mu koliko bi bilo mizerno za njega i njegovu porodicu da imaju posla s takvim osobama“, napisao je Tramp na Tviteru.

Istovremeno, putem društvenih mreža se oglasio i sam Retklif, koji se zahvalio predsedniku na „ukazanom poverenju, ali je odlučio da ipak povuče svoju kandidaturu“.

 

Ipak, kao pravi razlog iznenadnog odustajanja od nominacije kongresmena Retklifa na mesto direktora Nacionalnih obaveštajnih službi pominje se snažno protivljenje uticajnih ljudi iz srpske i grčke dijaspore u SAD, koji na tako odgovornom mestu nikako nisu želeli da vide poznatog albanskog lobistu koji bi direktno radio u interesu Tirane i Prištine.

Podsećanja radi, Retklif je 2016. godine prisustvovao nacionalnom ekonomskom forumu dijaspore, gde je održao govor i pokazao simbol albanskog orla. Prema pisanju „topchannela“, Retklif je snažno vezan za albansku zajednicu u SAD i prepoznat je kao zagovornik priznavanja nezavisnosti Kosova, kao i jačanja albanskog uticaja na Balkanu.

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!

 

Grci ne zaboravljaju Latoove zločine 

Ne treba zaboraviti i da je nedavno ubijeni Festim Lato, koji je u Holandiji napravio svoj privatni OVK i koji je hteo da otcepi jedan deo Grčke (takozvana republika Ćamrija), takođe bio prijatelj prošle američke administracije. Albanski mediji su čak spekulisali da ga je eliminisala grčka tajna služba.