Ako vam je ovo prihvatljivo, otvorite vrata svoje redakcije, pa neka vas demantuju!

Alo.rs/D.N. | vesti 2019-06-03 17:24:23 2019-06-03 17:24:23

Nakon divljačkog upada Marka Bastaća i njegovih saradnika, o čemu su javili svi mediji u Srbiji, N1 je, umesto kolegijalnosti i solidarnosti, pokazao malicioznost u svom načinu izveštavanja

Alo!/Vladimir Marković

N1 je izveštavajući o napadu, maliciozno istakao kako su to samo tvrdnje istaknute na portalu Alo.rs, aludirajući na to da napada nije ni bilo, već je Bastaćev snimak sa društvenih mreža, pokazatelj da je on samo doneo demantij vesti.

Postavljamo pitanje kolegama sa N1, otkad je to upad u redakciju nekog medija i sumanuto vikanje na novinare i urednike, prihvatljiv način komunikacije i davanja demantija.

Ukoliko jeste, savetujemo vam da otvorite vrata svoje redakcije širom i pustite svakog kome padne na pamet da uđe kod vas i demantuje vas do mile volje, raspravljajući, vičući i preteći, demonstrirajući neprihvatljivo nasilje i ometanje u obavljanju posla.

 

Na ovaj način, izvršen je najstrašniji pritisak na medije, ugrožavanje slobode i nasilje na radnom mestu, a ako su ovakvi upadi dozvoljeni, samo je pitanje trenutka kada će svako od nas koji se bavimo ovim poslom, postati meta fizičkog nasilja.

I još jednom, hvala vam na ovakvoj "solidarnosti i kolegijalnosti", a iskreno se nadamo da nikad nećete biti u takvoj situaciji.

 

Expand player
Pogledajte više